Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΈρχονται χρηματικά έπαθλα σε Δήμους και Περιφέρειες από το Υπουργείο Εσωτερικών -...

Έρχονται χρηματικά έπαθλα σε Δήμους και Περιφέρειες από το Υπουργείο Εσωτερικών – Θα τους δίνεται κίνητρο ώστε να ανεβάσουν τις επιδόσεις τους

Το υπουργείο Εσωτερικών εισάγει ένα νέο πλαίσιο για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των Περιφερειών και Δήμων, παρέχοντας χρηματικά έπαθλα που μπορούν να φτάσουν έως και ένα εκατομμύριο ευρώ για κάθε οργανισμό. Αυτή η πρωτοβουλία επιδιώκει να ενισχύσει τις επιδόσεις τους μέσω ενός ανταγωνιστικού πνεύματος, βασιζόμενη σε συγκεκριμένους δείκτες αξιολόγησης.

 

Η αξιολόγηση γίνεται με βάση την απόδοση σε διάφορους τομείς, όπως η ανακύκλωση, η οικονομική κατάσταση, οι κοινωνικές και πολιτιστικές υπηρεσίες, και πολλά άλλα. Το σύστημα που χρησιμοποιείται, προσφέρει ανοικτή πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με την οικονομική και διοικητική απόδοση των ΟΤΑ. Τα χρηματικά έπαθλα, συνολικού ύψους έως τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, απονέμονται σε εκείνους που σημειώνουν τη μεγαλύτερη βελτίωση από έτος σε έτος.

 

Η απόφαση για την απονομή των βραβείων θα ληφθεί από τον υπουργό Εσωτερικών, ενώ η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί από ειδικό σύστημα δεικτών, καθορίζοντας μια δίκαιη και ολοκληρωμένη διαδικασία. Η πρωτοβουλία στοχεύει να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή έως τον Οκτώβριο του 2025, με τα πρώτα αποτελέσματα να δημοσιεύονται τον Μάιο του ίδιου έτους και οι απονομές των βραβείων να γίνονται τον Ιανουάριο του 2026.



Ροη Ειδήσεων