Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕρυθρά Θάλασσα : Επίθεση με ρουκέτες σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο από Χούθι

Ερυθρά Θάλασσα : Επίθεση με ρουκέτες σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο από Χούθι

Της Ελευθερίας Σπυράκη

Επίθεση με ρουκέτα δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιο «Sounion», στην Ερυθρά Θάλασσα, ανοιχτά της Υεμένης, το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο έχει 25μελές πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί. ενώ όπως προκύπτει δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας (UKMTO) έλαβε αναφορά για το περιστατικό που σημειώθηκε 77 ναυτικά μίλια δυτικά της Χοντέιντα της Υεμένης.

Tο πλοίο, βρίσκεται ακυβέρνητο στο σημείο που χτυπήθηκε στη Χοντέιντα και το πλήρωμα κάνει προσπάθειες να επανεκκινήσει τις μηχανές.

Δεν έχει ζητήσει βοήθεια προς το παρόν.

Το τελευταίο στίγμα του πλοίου εξέπεμπε στο Ομάν. Πρόκειται για δεξαμενόπλοιο της εταιρείας Delta Tankers, του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη, είχε φορτώσει πετρέλαιο από τον Περσικό Κόλπο και κατευθύνονταν στα διυλιστήρια στους Αγίους Θεοδώρους.

Σύμφωνα με την αναφορά του UKMTO, το πλοίο προσέγγισαν δύο μικρά σκάφη: Στο πρώτο σκάφος επέβαιναν 3-5 άτομα, ενώ στο δεύτερο περίπου 10. Ο πλοίαρχος ανέφερε ότι το εμπορικό σκάφος είχε πληγεί από 2-3 βλήματα αγνώστου ταυτότητας, ενώ υπήρξε σύντομη ανταλλαγή πυρών με φορητά όπλα ανάμεσα στην ασφάλεια του πλοίου και τα δύο σκάφη.



Ροη Ειδήσεων