Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕύβοια: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ - Αισθητός στην Αττική

Εύβοια: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ – Αισθητός στην Αττική

Ένας σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τα Βασιλικά Εύβοιας σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, προκαλώντας έντονη αίσθηση ακόμα και στην Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 4 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας, με εστιακό βάθος 15,4 χιλιόμετρα.

Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας, σε δηλώσεις του στο ΕΡΤNews, ανέφερε ότι το φαινόμενο είναι συνηθισμένο για την περιοχή και πρόσθεσε ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο Ψαροπούλι. Τόνισε πως παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.

Ο σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σχολίασε σε ανάρτησή του ότι ο σεισμός ήταν 4,5 Ρίχτερ, με επίκεντρο 4 χλμ. από τα Βασιλικά της Βόρειας Εύβοιας, ενώ έγινε αισθητός και στην Αττική. Υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνουμε ψύχραιμοι και ανέφερε πως θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία την επόμενη μέρα.



Ροη Ειδήσεων