Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑσφάλειαΦωτιά σε Λεωφορείο στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης: Ευτυχώς χωρίς επιβαίνοντες

Φωτιά σε Λεωφορείο στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης: Ευτυχώς χωρίς επιβαίνοντες

Σήμερα το πρωί, στις 9:49, στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, ξέσπασε πυρκαγιά σε λεωφορείο της γραμμής 122 που εκτελούσε δρομολόγιο Σαρωνίδα – Στ. Αργυρούπολη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρχαν επιβάτες εντός του οχήματος, γεγονός που αποφεύχθηκε ένας ενδεχόμενος τραυματισμός.

 

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 12 πυροσβέστες και 5 οχήματα, ενώ συμμετείχαν και εθελοντές για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Χάρη στην άμεση επέμβαση τους, η φωτιά περιορίστηκε, αποφεύγοντας την επέκτασή της στην γύρω περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη νύχτα, ένα ακόμη λεωφορείο που εκτελούσε το ίδιο δρομολόγιο ακινητοποιήθηκε στην παραλιακή, στην περιοχή του Λαγονησίου. Δεν πρόκειται για το ίδιο όχημα, όμως το γεγονός εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη συντήρηση και τον τεχνικό έλεγχο των αστικών λεωφορείων που χρησιμοποιούνται στις μεταφορές.

Η αξιοπιστία και η ασφάλεια των αστικών μεταφορών αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού. Το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οφείλει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον τακτικό τεχνικό έλεγχο και τη συντήρηση των λεωφορείων, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής εκτέλεση των δρομολογίων. Οι επιβάτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και να εμπιστεύονται τις δημόσιες συγκοινωνίες, κάτι που μόνο μέσα από συνεχή και αξιόπιστο έλεγχο μπορεί να επιτευχθεί.

Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση, με τις αρμόδιες αρχές να αναζητούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, ενώ θα εξεταστούν και οι συνθήκες υπό τις οποίες ακινητοποιήθηκε το άλλο λεωφορείο στην παραλιακή οδό.



Ροη Ειδήσεων