Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΦωτιά στη βορειοανατολική Αττική: Έκτακτα μέτρα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους

Φωτιά στη βορειοανατολική Αττική: Έκτακτα μέτρα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους

Το υπουργείο Εργασίας παρουσίασε τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική. Με τη συμφωνία μιας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η κυβέρνηση προωθεί μέτρα για τη βοήθεια των πληγεισών επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως κλάδου, στις περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2024, μπορούν να αναστείλουν τις συμβάσεις των εργαζομένων τους εφόσον οι εγκαταστάσεις τους έχουν καταστραφεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές που καθιστούν μη ασφαλή την εργασία στο χώρο. Αυτό αφορά εργαζόμενους που προσλήφθηκαν μέχρι και την προηγούμενη μέρα (10/8/24) από την έναρξη της πυρκαγιάς και ισχύει μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών, με μέγιστη διάρκεια τριών μηνών.

Το μέτρο καλύπτει εργαζόμενους επιχειρήσεων σε διάφορους δήμους, συμπεριλαμβανομένων των Βριλησσίων, Πεντέλης, Χαλανδρίου, Διονύσου, Μαραθώνος, και Ωρωπού, και συγκεκριμένα σε δημοτικές κοινότητες όπως Βριλησσίων, Μελισσίων, Νέας Πεντέλης, και άλλες.

Οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας αναστέλλονται δικαιούνται έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 534 ευρώ για 30 ημέρες. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι αυτοί θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη βασισμένη στον ονομαστικό μισθό τους, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων εορτών για την περίοδο της αναστολής.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν να υποβάλουν μηνιαία υπεύθυνη δήλωση στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, αναφέροντας τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις έχουν ανασταλεί. Μετά την αρχική δήλωση από την επιχείρηση, οι εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλουν τη δική τους δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Από τις 16/8/2024 έως τις 31/8/2024, το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ θα δέχεται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας για τον Αύγουστο 2024, από επιχειρήσεις στις πυρόπληκτες περιοχές.



Ροη Ειδήσεων