Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΦωτιά στο Μενοίκιο Όρος: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες -...

Φωτιά στο Μενοίκιο Όρος: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Από το πρωί, τρία ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού στην περιοχή «Χάνια» του Μενοικίου Όρους στις Σέρρες, όπου από χθες το απόγευμα μαίνεται πυρκαγιά που, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, προκλήθηκε από κεραυνό.

Η φωτιά βρίσκεται σε δυσπρόσιτη και απότομη περιοχή, σε υψόμετρο 1400 μέτρων, μέσα σε πευκοδάσος, ευτυχώς μακριά από κατοικημένες περιοχές. Λόγω του δύσκολου εδάφους, τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούν να φτάσουν στο σημείο, ενώ η μάχη με τις φλόγες δίνεται από πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ για την ενίσχυση των προσπαθειών κατάσβεσης, κινητοποιήθηκαν 3 ομάδες πεζοπόρων από τη 2η και την 7η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ).

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται δύσκολο για τους πυροσβέστες στις Σέρρες, καθώς οι πυρκαγιές είναι συνεχείς. Χθες μόνο ξέσπασαν πέντε φωτιές, εκ των οποίων οι τέσσερις φαίνεται να οφείλονται σε κεραυνούς. Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στο Δαφνούδι, στον Λιθότοπο, στο Κεφαλοχώρι, πίσω από το πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά στην πόλη των Σερρών και στο Μενοίκιο, ενώ η πυρκαγιά στο όρος Όρβηλος, στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, μαίνεται για 24η ημέρα.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και μηχανήματα του Δήμου Εμμανουήλ Παπά παρέμειναν όλο το βράδυ στο Δαφνούδι, όπου ξέσπασε χθες πυρκαγιά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιθανές αναζωπυρώσεις. Χάρη στην άμεση και συντονισμένη αντίδραση των Πυροσβεστικών δυνάμεων και των υπηρεσιών του Δήμου, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αν και πρόλαβε να κάψει περίπου 500 στρέμματα.



Ροη Ειδήσεων