Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΦωτογραφία - ντοκουμέντο: Συγγραφέας και πρώην καθηγητής στη σχολή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ...

Φωτογραφία – ντοκουμέντο: Συγγραφέας και πρώην καθηγητής στη σχολή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ ο συλληφθείς για τη φωτιά στη Βάρη

Μία φωτογραφία ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας στην οποία εμφανίζεται ο δράστης που φαίνεται να έχει βάλει φωτιά και να απομακρύνεται από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 66χρονο συγγραφέα και πρώην καθηγητής στη σχολή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Ο δράστης συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα (5/8) ως υπαίτιος για την πρόκληση τεσσάρων πυρκαγιών στη Βάρη.

Μάλιστα αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο ίδιος άνδρας, μαζί με ακόμη έναν φίλο του, είχαν αποστείλει τέλη Μαΐου στον Δήμο της περιοχής ένα email με το οποίο διαμαρτύρονταν για τον καθαρισμό οικοπέδων, εκφράζοντας τον φόβο τους ότι υπάρχει κίνδυνος για φωτιά.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από επισταμένη έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Π.Σ. Κατά την διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε ένα βίντεο από τις 8 Ιουνίου την ημέρα που ξέσπασαν οι δύο φωτιές στην περιοχή στο οποίο φαίνεται ένας άνδρας, ψηλός να περνά από το σημείο που ξέσπασε μία από τις φωτιές, να σκύβει, να κάνει κάτι με τα χέρια και στη συνέχεια, ενώ αποχωρεί, να εκδηλώνεται πυρκαγιά.

Το δεύτερο ήταν οι εικόνες από άλλη κάμερα ασφαλείας που δείχνουν τον ίδιο άνθρωπο με άλλα ρούχα και τα ίδια λευκά παπούτσια, να αποπειράται την επόμενη ημέρα να βάλει φωτιά στην περιοχή πετώντας ένα φλεγόμενο στουπί ή χαρτί χωρίς αποτέλεσμα. Ο δράστης δεν πτοήθηκε και στη συνέχεια έσκυψε και έβαλε φωτιά με αναπτήρα.

Κατά την έρευνα των Αρχών μία γυναίκα που μένει στην περιοχή ανέφερε στους ερευνητές ότι η φιγούρα που φαίνεται στις εικόνες μοιάζει με έναν άνδρα που κατοικεί στην περιοχή, γεγονός που επιβεβαιώνουν ακόμη δύο μάρτυρες.

Ο άνδρας συνελήφθη ωστόσο δεν αποδέχεται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως δεν έχει καμία σχέση με τα περιστατικά αυτά.



Ροη Ειδήσεων