Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕθνικάΦρέντι Μπελέρης μέσα από τη φυλακή: «Το κράτος και το παρακράτος έχει...

Φρέντι Μπελέρης μέσα από τη φυλακή: «Το κράτος και το παρακράτος έχει μετακομίσει στη Χειμάρρα»

Ο φυλακισμένος στην Αλβανία Φρέντη Μπελέρης, δήλωσε ότι καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη και καλεί τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τον υποψήφιο της ομογένειας στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής στη Χειμάρρα. Ο φυλακισμένος ευρωβουλευτής της ΝΔ καταγγέλλει ότι ολόκληρος ο μηχανισμός του Εντι Ράμα, μαζί με πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου, βρίσκονται στη Χειμάρρα προσπαθώντας να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Μέσα από τις φυλακές Φιέρι και λίγες ώρες πριν τις εκλογές, ο Μπελέρης μίλησε στην ΕΡΤ, καταγγέλλοντας τις πιέσεις και τις μεθοδεύσεις των αλβανικών αρχών στους ψηφοφόρους, και ζητά σεβασμό στο κράτος δικαίου και τη βούληση του λαού, όπως αυτή εκφράστηκε τον περασμένο Μάιο.

Για τον Μπελέρη, τον υποψήφιο της «Ομόνοιας» Πέτρο Γκικουρία και τα μέλη της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα, το βασικό θέμα των εκλογών είναι η προστασία των ελληνικών περιουσιών, οι οποίες κινδυνεύουν από τα σχέδια ανάπλασης της παραλιακής πόλης που προωθεί η αλβανική κυβέρνηση.

Ο Μπελέρης συσχετίζει την αναβολή της εκδίκασης του αιτήματός του για αποφυλάκιση με την προσπάθεια των αλβανικών αρχών να τον κρατήσουν μακριά από τη Χειμάρρα. Το αίτημά του αναμένεται να εκδικαστεί στις 2 Σεπτεμβρίου.



Ροη Ειδήσεων