Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΓερμανία: Τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι στο φεστιβάλ της Σόλινγκεν - 3 νεκροί,...

Γερμανία: Τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι στο φεστιβάλ της Σόλινγκεν – 3 νεκροί, 5 τραυματίες

Συναγερμός έχει σημάνει στις γερμανικές αρχές μετά από επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα κατά περαστικών στο φεστιβάλ της πόλης στο Ζόλινγκεν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρία άτομα και να τραυματιστούν σοβαρά άλλα πέντε.

Οι γερμανικές αρχές χαρακτηρίζουν την επίθεση αυτή ως τρομοκρατική ενέργεια, με τον δράστη να στοχεύει άτομα τυχαία, μαχαιρώνοντάς τα στο λαιμό, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ της Διαφορετικότητας στη Ζόλινγκεν, όπου έχασαν τη ζωή τους μία γυναίκα και δύο άνδρες.

Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Ο επικεφαλής επιθεωρητής της αστυνομίας, Σάσα Κρέστα, ανέφερε ότι ο δράστης δεν επέλεξε συγκεκριμένα θύματα, αλλά χτύπησε τυχαία, εστιάζοντας στα σημεία του λαιμού.

Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 21:45 τοπική ώρα, με τον δράστη, ο οποίος είχε αραβική εμφάνιση, να εξαφανίζεται μετά το συμβάν.

Μετά την επίθεση, οι αρχές αποφάσισαν να διακόψουν το «Φεστιβάλ για την Πολυμορφία», το οποίο γιόρταζε τα 650α γενέθλια της πόλης και θα διαρκούσε μέχρι την Κυριακή. Οι πρώτες αναφορές μιλούν για τουλάχιστον τρεις νεκρούς και αρκετούς σοβαρά τραυματίες. Δεκάδες διασώστες είναι απασχολημένοι με την φροντίδα των τραυματιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Solinger Tageblatt», ένας από τους διοργανωτές ανέβηκε στη σκηνή και ενημέρωσε το κοινό ότι οι διασώστες παλεύουν για τη ζωή εννέα ανθρώπων, υπονοώντας ότι τόσοι ήταν όσοι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι.

Η αστυνομία έχει σημάνει αυξημένο συναγερμό, με ένα ελικόπτερο να πραγματοποιεί κύκλους πάνω από την περιοχή του φεστιβάλ.

Το Ζόλινγκεν γιορτάζει αυτό το Σαββατοκύριακο τα 650α γενέθλιά του με το «Φεστιβάλ Διαφορετικότητας», το οποίο αναμενόταν να προσελκύσει τουλάχιστον 80.000 άτομα κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Τη στιγμή της επίθεσης, χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονταν στην πλατεία Φρόνχοφ, στο κέντρο της Ζόλινγκεν, παρακολουθώντας μια συναυλία.



Ροη Ειδήσεων