Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΗ Κάμαλα Χάρις αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα των Δημοκρατικών: «Ο Τραμπ...

Η Κάμαλα Χάρις αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα των Δημοκρατικών: «Ο Τραμπ θέλει να γυρίσει τη χώρα στο παρελθόν»

Η Κάμαλα Χάρις αποδέχθηκε επίσημα το χρίσμα των Δημοκρατικών κατά το συνέδριο του κόμματος στο Σικάγο και ονομάστηκε υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, που θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου.

«Στο όνομα όλων των Αμερικανών», ανεξαρτήτως «κόμματος, φυλής, φύλου ή γλώσσας», όπως οι άνθρωποι με τους οποίους μεγάλωσε, που εργάζονται σκληρά για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και νοιάζονται ο ένας για τον άλλο, «όλων αυτών που η ιστορία τους μπορούσε να γραφτεί μόνο στο μεγαλύτερο έθνος του κόσμου», η αντιπρόεδρος Χάρις αποδέχθηκε την υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ ενώπιον ενός ενθουσιασμένου κοινού.

Κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι επιθυμεί να γυρίσει τη χώρα «στο παρελθόν» με το άκρως συντηρητικό πρόγραμμά του, γνωστό ως Project 2025, και προειδοποίησε για τις σοβαρές συνέπειες που θα είχε μια δεύτερη θητεία του. Το πλήθος ανταποκρίθηκε δυναμικά, φωνάζοντας το σύνθημα της εκστρατείας της «δεν γυρνάμε πίσω».

Υποσχέθηκε επίσης να εργαστεί για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της για την υπεράσπιση του δικαιώματος του Ισραήλ να αμύνεται, ενώ παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη να τερματιστεί ο πόλεμος και να δοθεί στους Παλαιστίνιους η δυνατότητα να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Δεσμεύτηκε να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας και των συμμάχων του ΝΑΤΟ, καταδικάζοντας τις φιλίες με δικτάτορες, όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν, και υποσχέθηκε να δημιουργήσει μια οικονομία που θα επιτρέπει σε όλους τους Αμερικανούς να επιτύχουν, με ειδική έμφαση στη μεσαία τάξη και την ανάγκη για μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού συστήματος των ΗΠΑ.



Ροη Ειδήσεων