Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Κεντρικού Τομέα ΑθηνώνΗλιούπολη: Aυτή Είναι Η Λύση Για Τα Ατυχήματα Στη Διασταύρωση Πεντάρη &...

Ηλιούπολη: Aυτή Είναι Η Λύση Για Τα Ατυχήματα Στη Διασταύρωση Πεντάρη & Ηρώων Πολυτεχνείου (ΦΩΤΟ)

Και επίσημα κατατέθηκε στην Περιφέρεια η ειδική μελέτη που είχε προαναγγείλει η δημοτική αρχή για την επίλυση του προβλήματος των τροχαίων στη διασταύρωση των οδών Πεντάρη & Ηρώων Πολυτεχνείου στην Ηλιούπολη.

Πρόκειται για ένα σχέδιο παρεμβάσεων τόσο πριν όσο και στην ίδια την επίμαχη διασταύρωση, οι οποίες, σύμφωνα με τους μελετητές, εκτιμάται πως θα μειώσουν τη «σύγχηση» που δημιουργείται στους οδηγούς σχετικά με την υποχρεωτικότητα της πορείας.

Το Πρόβλημα

Το βασικό πρόβλημα του σημείου είναι πως αρκετοί οδηγοί που κινούνται στη δεξιά λωρίδα της Ηρώων Πολυτεχνείου με κατεύθυνση προς κεντρική πλατεία, παραβιάζουν την υποχρεωτική πορεία προς τα δεξιά για αυτή τη λωρίδα, συνεχίζοντας ευθεία και παραβιάζοντας τον φωτεινό σηματοδότη.

Αποτέλεσμα να συγκρούονται με τα οχήματα που «κατεβαίνουν» την Πεντάρη, προκαλώντας σε καθημερινή βάση σοβαρά τροχαία, με πλαγιωμετωπικές συγκρούσεις, ενώ ουκ ολίγες φορές έχουν κινδυνεύσει ζωές, με σοβαρούς τραυματισμούς ειδικά σε οδηγούς μοτοσυκλετών.

Η Λύση

Η μελέτη προβλέπει παρεμβάσεις 2 σταδίων, τόσο στο ίδιο το σημείο, όσο και πριν, για προληπτικούς λόγους και για την έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών.

Επί της διασταύρωσης, οι βασικές παρεμβάσεις περιλαμβάνουν τη δημιουργία νέων διαγραμμίσεων για τη δημιουργία επιφανειών αποκλεισμού, καθώς και τοποθέτηση σαφούς σήμανσης στο οδόστρωμα με «μάτια γάτας», προκειμένου να δημιουργείται «νοητά», αλλά με σαφήνεια η υποχρεωτική πορεία προς τα δεξιά για όσους κινούνται στη δεξιά λωρίδα της Ηρώων Πολυτεχνείου. Δημιουργία επιφανειας αποκλεισμού προβλέπεται επίσης και απέναντι από την στροφή Ηρώων Πολυτεχνείου προς κεντρική πλατεία, καθώς και στην προέκταση της νησίδας στην κάθοδο της Πεντάρη, ώστε να είναι σαφές στους οδηγούς που κινούνται στο δεξί ρεύμα πως απαγορεύεται η ευθεία πορεία.

Ωστόσο, σημαντικές είναι και οι παρεμβάσεις πριν το σημείο των ατυχημάτων, καθώς θα τοποθετηθούν μεγαλύτερες πινακίδες που θα προειδοποιούν για υποχρεωτική πορεία δεξιά για όσους κινούνται στη δεξιά λωρίδα, ενώ θα τοποθετηθεί και νέος σηματοδότης, τριών σημείων στην επίμαχη διασταύρωση.

Αναλυτικά, η πρόταση των μελετητών έχει ως εξής:

πηγή: ilioupolinews.gr



Ροη Ειδήσεων