Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΙωάννινα: Κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη Θεομηνία

Ιωάννινα: Κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη Θεομηνία

Τα Ιωάννινα κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, λόγω της σφοδρής καταιγίδας με χαλάζι και καταρρακτώδη βροχή που έπληξε την πόλη την περασμένη Κυριακή.

Ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο χθες βράδυ για την απόφαση αυτή, η οποία ακολούθησε το αίτημα που υπέβαλε η δημοτική αρχή στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι κάτοικοι που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία θα μπορούν να αποζημιωθούν, ενώ ο Δήμος θα λάβει χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των προβλημάτων που προκλήθηκαν.

Στην πρώτη επίσημη ενημέρωση μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ο κ. Μπέγκας ανέφερε ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ούτε προς τους φορείς ούτε προς τους πολίτες, ενώ την επόμενη μέρα ενεργοποιήθηκε το 112.

Ο Δήμαρχος τόνισε επίσης ότι ο δημοτικός μηχανισμός αντέδρασε άμεσα, διευκρινίζοντας πως τα φρεάτια δεν ήταν φραγμένα εκ των προτέρων, αλλά οι σχάρες καλύφθηκαν από φερτά υλικά κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.



Ροη Ειδήσεων