Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΙός του Δυτικού Νείλου: Έφτασε και στην Αττική - Στην Καλλιθέα το...

Ιός του Δυτικού Νείλου: Έφτασε και στην Αττική – Στην Καλλιθέα το πρώτο κρούσμα

Στην Ελλάδα σημειώνεται συνεχής αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων εξαιτίας του ιού του Δυτικού Νείλου. Συγκεκριμένα, καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στην Αττική έπειτα από τρία χρόνια, εντοπισμένο στην περιοχή της Καλλιθέας.

Υπενθυμίζεται ότι η μετάδοση του ιού γίνεται μέσω τσιμπήματος μολυσμένων κουνουπιών.

Την εβδομάδα 7-14 Αυγούστου 2024, καταγράφηκαν 21 νέα περιστατικά και 2 θάνατοι. Συνολικά, τα κρούσματα της λοίμωξης για φέτος φτάνουν τα 76.

Δυστυχώς, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης, δέκα από τους ασθενείς δεν κατάφεραν να επιβιώσουν. Από την αρχή του 2024 μέχρι τις 14 Αυγούστου 2024 (ώρα 13:00), έχουν εντοπιστεί 76 εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα. Από αυτά, τα 57 παρουσίασαν συμπτώματα από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή οξεία χαλαρή παράλυση), ενώ τα 19 είχαν ήπιες ή καθόλου εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (βλέπε Πίνακα 1). Την περασμένη εβδομάδα δηλώθηκαν 21 νέα εγχώρια κρούσματα. Επίσης, έχουν αναφερθεί δύο εισαγόμενα κρούσματα της λοίμωξης σε ασθενείς που εκτέθηκαν σε άλλη χώρα, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στην ανάλυση. Έχουν καταγραφεί δέκα θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων = 80 έτη, εύρος 61 – 92 έτη).



Ροη Ειδήσεων