Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΙσραήλ: Αγορά F-15 και νέο πακέτο 20 δις από τις ΗΠΑ -...

Ισραήλ: Αγορά F-15 και νέο πακέτο 20 δις από τις ΗΠΑ – Επίκειται Ιρανική επίθεση

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια πιθανή επίθεση από το Ιράν, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εγκρίνει ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που περιλαμβάνει και 50 μαχητικά F-15. Στην Ντόχα πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια διάσκεψη που θεωρείται κρίσιμη για την αποφυγή σύγκρουσης. Παρά τις ανησυχίες, το κλίμα στη χώρα παραμένει σχετικά ήρεμο, με ελπίδες για διπλωματική λύση, κυρίως όσον αφορά την κατάσταση στη Γάζα.

Ωστόσο, υπάρχει μια αίσθηση ανησυχίας για μια ενδεχόμενη ιρανική επίθεση που θα μπορούσε να συμβεί άμεσα. Ενώ υπάρχει έντονη πολιτική συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου αντιμετωπίζει κριτική για τις θέσεις του σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υποστηρίζει πως μια συμφωνία εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να αποτρέψει μια ιρανική επίθεση. Οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται, με αμερικανική αντιπροσωπεία να περιοδεύει στην περιοχή σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός.



Ροη Ειδήσεων