Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαιρόςΚαιρός: Έρχεται ραγδαία αλλαγή με «ψυχρή εισβολή»

Καιρός: Έρχεται ραγδαία αλλαγή με «ψυχρή εισβολή»

Ο καιρός δείχνει σημάδια αστάθειας, καθώς ενώ χθες, Παρασκευή, η θερμοκρασία έφτασε κοντά στους 40 °C σε αρκετές περιοχές της χώρας, από αύριο Κυριακή, και ιδιαίτερα από τη Δευτέρα, αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία, με τοπικές βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα.

Ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρει πως αυτή η «ασυνήθιστη» αστάθεια οφείλεται στην εισβολή ψυχρών αέριων μαζών από την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπική συννεφιά και πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, και της Πελοποννήσου το απόγευμα.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με ένταση 6-7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34-36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 37-38 βαθμούς. Στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, θα κυμανθεί στους 31-32 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι, οι βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς, με λίγο χαμηλότερες τιμές στα ανατολικά.

Στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς.

Τη Δευτέρα, στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά, αναμένονται τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα σημειώσει ελαφρά πτώση.



Ροη Ειδήσεων