Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαιρόςΚαιρός με 40αρια και Μελτέμια - Που θα βρέξει

Καιρός με 40αρια και Μελτέμια – Που θα βρέξει

Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν μέχρι τους 40 βαθμούς Κελσίου σήμερα, Δεκαπενταύγουστο, σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ θα επικρατήσουν και ισχυρά μελτέμια. Ο καιρός θα είναι γενικά καλός, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρα σύννεφα, ενώ στα ορεινά της Μακεδονίας ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή, φτάνοντας τους 37 με 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τοπικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τους 40 και πιθανώς στη δυτική Στερεά τους 41 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 33 έως 34 βαθμούς, με κάποιες περιοχές του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων να φτάνουν τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για τις διάφορες περιοχές

Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 με 38 βαθμούς, τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο το απόγευμα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς, στα ηπειρωτικά έως 39 με 40 και τοπικά στη δυτική Στερεά 41 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 βαθμούς, τοπικά έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς και στη νότια Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 με 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στις Σποράδες τοπικά 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 με 40 και στις Σποράδες έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 και μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου, με τα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Παρασκευή, 16/8: Γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρα σύννεφα, με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.

Σάββατο, 17/8: Γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, εξασθενώντας το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή, 18/8: Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών και καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ, εξασθενώντας το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Δευτέρα, 19/8: Νεφώσεις στο Ιόνιο από τις πρωινές ώρες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι στα βόρεια, βελτιούμενες το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου μπορεί να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω πτώση.



Ροη Ειδήσεων