Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαιρόςΚαιρός: Με ζέστη αλλά και καταιγίδες κατά τόπους ξεκινά ο Αύγουστος -...

Καιρός: Με ζέστη αλλά και καταιγίδες κατά τόπους ξεκινά ο Αύγουστος – Που θα κάνει 40άρια

Γενική Πρόγνωση Καιρού για την Πέμπτη, 1η Αυγούστου

Ο καιρός σήμερα θα είναι γενικά αίθριος. Στα δυτικά, οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς, στα δυτικά τους 36 με 38 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 και τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 και στα ηπειρωτικά έως 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στις Σποράδες έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου και στις Σποράδες έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2024

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 36 με 39 και πιθανόν τοπικά τους 40 βαθμούς, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς, και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για το Σάββατο, 03 Αυγούστου 2024

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, όπου στα βόρεια, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, κυρίως στα ηπειρωτικά, φτάνοντας στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 36 με 39 και τοπικά έως 40 βαθμούς, στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 με 38 βαθμούς, και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή, 04 Αυγούστου 2024

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που θα είναι παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και τοπικά έως 5 μποφόρ, και στα νότια πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2024

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



Ροη Ειδήσεων