Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚοίμηση της Θεοτόκου: Γιορτάζεται με λαμπρότητα σε όλη την Ελλάδα - Κατάνυξη...

Κοίμηση της Θεοτόκου: Γιορτάζεται με λαμπρότητα σε όλη την Ελλάδα – Κατάνυξη σε όλη τη χώρα

Ο Δεκαπενταύγουστος, γνωστός και ως το Πάσχα του καλοκαιριού, προσελκύει χιλιάδες πιστούς σε ναούς σε όλη την Ελλάδα. Ωστόσο, το επίκεντρο της Ορθοδοξίας είναι στο νησί της Τήνου, το νησί της Μεγαλόχαρης.

Στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στην Τήνο, η ατμόσφαιρα είναι κατανυκτική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Σταθοπούλου από την ΕΡΤΝews. Ο ναός είναι στολισμένος με σημαίες και οι πιστοί ανεβαίνουν γονατιστοί τη λεωφόρο της Μεγαλόχαρης, εκπληρώνοντας τα τάματά τους.

Ο ναός είναι γεμάτος αφιερώματα, καθώς οι πιστοί προσέρχονται με σεβασμό για να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα, αναζητώντας δύναμη, καταφύγιο, κουράγιο, παρηγοριά και λύτρωση.

Ακόμη και εκείνοι που επισκέπτονται τον ναό από περιέργεια, δεν μπορούν παρά να αισθανθούν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και τη δύναμή του. Βλέποντας τις αντιδράσεις των πιστών, μετατρέπονται σε ικέτες, ευγνώμονες, όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σήμερα, 15 Αυγούστου, θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και θα γίνει λιτάνευση της ιερής εικόνας προς τιμήν της Παναγίας, αλλά και της «Έλλης», του τραυματισμένου πολεμικού πλοίου, που βρίσκεται στο λιμάνι. Έχουν περάσει 84 χρόνια από τον τορπιλισμό του από ιταλικό υποβρύχιο, που οδήγησε στον θάνατο εννέα παλικάρια.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και προσκλητήριο νεκρών, ενώ σήμερα θα γίνει ρίψη στεφάνων στον υγρό τάφο της «Έλλης» από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, που εκπροσωπεί τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις.



Ροη Ειδήσεων