Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΠρόσωπαΣυνεντεύξειςΛυμπερόπουλος (ΣΑΤΑ): Δεν χρησιμοποιούν POS οι πολυεθνικές ταξί - Τα χρήματα καταλήγουν...

Λυμπερόπουλος (ΣΑΤΑ): Δεν χρησιμοποιούν POS οι πολυεθνικές ταξί – Τα χρήματα καταλήγουν έξω αντί στα κρατικά ταμεία

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στους AtticaTimes και την Οικονομική Αναλύτρια Δάφνη Γρηγοριάδη, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, Πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστικών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), αναφέρθηκε στην ανεπαρκή αστυνόμευση και τα επεισόδια που σημειώνονται στα ΚΤΕΛ Κηφισού, όπου παράνομοι οδηγοί ταξί εκμεταλλεύονται πελάτες. Επισήμανε την απουσία δράσης από τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Αττικής ενώ υπογράμμισε ότι παρόμοια προβλήματα παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές όπως το Μοναστηράκι, τον Σταθμός Λαρίσης, στα ΚΤΕΛ Λιοσίων και το αεροδρόμιο.

Ο κ. Λυμπερόπουλος τόνισε την ανάγκη για εντατικοποίηση των ελέγχων από την Τροχαία, ενώ πρότεινε τη δημιουργία ψηφιακού συστήματος ειδικών αδειών που θα επιτρέπει στον πολίτη να ελέγχει την εγκυρότητα των αδειών των οδηγών ταξί, αίτημα δεκαετιών όπως επισήμανε. Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να καταγγέλλουν οδηγούς που δεν χρησιμοποιούν ταξίμετρο και χρεώνουν υπερβολικές τιμές, αναφέροντας ότι υπάρχει αρμόδιο πειθαρχικό όργανο στην Περιφέρεια Αττικής.

Αναφορικά με την υποχρέωση χρήσης POS στα ταξί, επεσήμανε ότι οι πολυεθνικές εταιρείες ταξί χρησιμοποιούν εφαρμογές μέσω των οποίων τα χρήματα καταλήγουν στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα, τονίζοντας την ανάγκη τήρησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Ο κ. Λυμπερόπουλος υπογράμμισε ότι ο κλάδος των ταξί δεν θα επιτρέψει την υποβάθμισή του στα μάτια των πολιτών.

 

 



Ροη Ειδήσεων