Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΜαχητικό των ΗΠΑ πλησίασε επικίνδυνα αναγνωριστικό αεροσκάφος της Ρωσίας λέει Ρωσικό πρακτορείο...

Μαχητικό των ΗΠΑ πλησίασε επικίνδυνα αναγνωριστικό αεροσκάφος της Ρωσίας λέει Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων

Ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος πλησίασε «επικίνδυνα» ένα ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος στον εναέριο χώρο της επαρχίας Χομς στη Συρία την Κυριακή, 18 Αυγούστου, σύμφωνα με δήλωση Ρώσου αξιωματικού στη Μέση Ανατολή, όπως ανέφερε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Στη Συρία, οι ΗΠΑ διατηρούν περίπου 900 στρατιωτικούς, ενώ άλλοι περίπου 2.500 βρίσκονται στο γειτονικό Ιράκ, συμμετέχοντας στον αντιτζιχαντιστικό συνασπισμό με στόχο να αποτρέψουν την ανασυγκρότηση του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ). Το ΙΚ είχε καταλάβει μεγάλες περιοχές σε αυτές τις χώρες το 2014, αλλά στη συνέχεια το «χαλιφάτο» του κατέρρευσε λόγω επιθέσεων από πολλές πλευρές.

Σύμφωνα με τον σμηναγό Αλέγκ Ιγκνασιούκ, που υπηρετεί στη Συρία, το αμερικανικό F/A-18 πλησίασε το ρωσικό An-30, το οποίο πραγματοποιούσε προγραμματισμένη πτήση στον συριακό εναέριο χώρο. Ο Ιγκνασιούκ τόνισε ότι το ρωσικό πλήρωμα αντέδρασε άμεσα και με επαγγελματισμό για να αποφύγει πιθανή σύγκρουση.

Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην περιοχή ατ Τανφ της Χομς, πάντα σύμφωνα με το TASS. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα αυτές τις πληροφορίες, ενώ το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε άμεσα το συμβάν.

Οι ΗΠΑ διατηρούν στρατιωτική βάση στην περιοχή ατ Τανφ, κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας με τη Συρία και το Ιράκ.



Ροη Ειδήσεων