Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜέσω gov.gr Wallet στα κινητά των ιδιοκτητών όλα τα στοιχεία των ακινήτων

Μέσω gov.gr Wallet στα κινητά των ιδιοκτητών όλα τα στοιχεία των ακινήτων

Τα ακίνητα αποκτούν πλέον ψηφιακή ταυτότητα, την οποία οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να δουν στο κινητό τους μέσω της εφαρμογής wallet από το Gov.gr. Πληροφορίες όπως το εμβαδόν, η περίμετρος και η χρήση γης θα είναι διαθέσιμες μέσω της εφαρμογής σε κινητά και tablets, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Με τον ίδιο τρόπο που προστέθηκαν η αστυνομική ταυτότητα, η άδεια οδήγησης, η κάρτα ανεργίας και η ασφαλιστική ικανότητα στο wallet, θα προστεθούν τώρα και τα ακίνητα. Οι ιδιοκτήτες, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, δικηγόροι και άλλοι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν εύκολα να εντοπίζουν ή να ενημερώνονται για τα ακίνητα που τους ενδιαφέρουν σε όλη την Ελλάδα.

Όλοι θα έχουν την ίδια εικόνα για το ακίνητο, χωρίς να χρειάζονται επιβεβαιώσεις στοιχείων. Η ψηφιακή ταυτότητα θα δίνεται σε ακίνητα όπου οι πληροφορίες συμφωνούν σε όλες τις υπηρεσίες. Σήμερα, ένα ακίνητο εμφανίζεται διαφορετικά στην εφορία, την πολεοδομία και τον δήμο. Στόχος της νέας υπηρεσίας είναι να ενοποιηθεί αυτή η εικόνα. Οι πολίτες μέσω του wallet θα δίνουν έγκριση σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να αντλούν τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεκπεραίωση διαδικασιών που σχετίζονται με τα ακίνητά τους.

Στην πράξη, οι πολίτες θα συναινούν μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές και άλλες συναλλαγές ακινήτων. Θα μπορούν επίσης να δουν πώς έχει καταγραφεί η περιουσία τους, συμπεριλαμβανομένων της επιφάνειας, των τετραγωνικών μέτρων, της περιμέτρου και της χρήσης γης. Μέσω ψηφιακού χάρτη θα ενημερώνονται για τις ενέργειες και παρεμβάσεις που μπορούν να κάνουν σε κάθε περιοχή.

Με τη διεύρυνση του maps.gov.gr, οι πολίτες θα μπορούν για πρώτη φορά να βλέπουν τα όρια της περιουσίας τους σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας, ανεξάρτητα από το στάδιο κτηματογράφησης. Η υπηρεσία είναι δωρεάν, με φιλικό περιβάλλον πλοήγησης και είναι πλέον διαθέσιμη και από κινητά. Η νέα πλατφόρμα περιλαμβάνει τα γεωτεμάχια του Κτηματολογίου, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν τα όρια των οικοπέδων και τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ).

Επιπλέον, θα παρέχονται πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία για την πορεία του Κτηματολογίου και την αγορά ακινήτων γενικότερα.a



Ροη Ειδήσεων