Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΝαυάγιο στη Σικελία: Ανασύρθηκαν 4 πτώματα - ένα ακόμη έχει εντοπιστεί

Ναυάγιο στη Σικελία: Ανασύρθηκαν 4 πτώματα – ένα ακόμη έχει εντοπιστεί

Σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, οι υποβρύχιες έρευνες στο ναυάγιο του κότερου Bayesian οδήγησαν στην ανακάλυψη πέντε σορών. Τέσσερα από τα πτώματα έχουν ήδη ανασυρθεί και μεταφερθεί στην ξηρά, ενώ ένα ακόμα βρέθηκε μέσα στο σκάφος. Οι ταυτότητες όλων των θυμάτων δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί πλήρως, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο Αμερικανός δικηγόρος Κρις Μορβίλο και ο πρόεδρος της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ. Η ανεύρεση του μεγιστάνα Μαρκ Λιντς και της κόρης του Χάνα παραμένει υπό επιβεβαίωση.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του τελευταίου αγνοουμένου συνεχίζονται, με τη συμμετοχή σπηλαιοδυτών και τη χρήση ενός ειδικού υποβρύχιου ρομπότ. Στην περιοχή έχει φτάσει και ομάδα δυτών που είχε συμμετάσχει στην επιχείρηση διάσωσης στο ναυάγιο του Costa Concordia το 2012.

Παράλληλα με τις έρευνες, η εισαγγελία του Termini Imerese έχει ξεκινήσει τις ανακρίσεις για τη διαλεύκανση του δυστυχήματος. Ο καπετάνιος του Bayesian ανακρίθηκε για περισσότερες από δύο ώρες, καθώς οι αρχές εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια. Σύμφωνα με τις Ιταλικές Αρχές, το ιστιοφόρο βυθίστηκε πολύ γρήγορα, μέσα σε περίπου πέντε λεπτά, όπως δήλωσαν στο BBC.



Ροη Ειδήσεων