Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΝαυάγιο στη Σικελία: Πολυτελές γιοτ βυθίστηκε - Ανάμεσα στους αγνοούμενους ο πρόεδρος...

Ναυάγιο στη Σικελία: Πολυτελές γιοτ βυθίστηκε – Ανάμεσα στους αγνοούμενους ο πρόεδρος της Morgan Stanley

Ο πρόεδρος της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ, και ο δικηγόρος της πολυεθνικής Clifford Chance, Κρις Μορβίλο, είναι ανάμεσα στους έξι αγνοούμενους μετά τη βύθιση ενός πολυτελούς γιοτ κατά τη διάρκεια καταιγίδας στα ανοικτά της Σικελίας τη Δευτέρα, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Σικελίας που μίλησε στο BBC.

Ο 59χρονος Βρετανός επιχειρηματίας στον τομέα της τεχνολογίας, Μάικ Λιντς, και η 18χρονη κόρη του, Χάνα, ήταν επίσης μεταξύ των αγνοουμένων μετά το ατύχημα που συνέβη περίπου 700 μέτρα από την ακτή του νησιού της Μεσογείου.

Το γιοτ, μήκους 56 μέτρων, μετέφερε 22 άτομα, συμπεριλαμβανομένων Βρετανών, Αμερικανών και Καναδών, σύμφωνα με το BBC. Δεκαπέντε από αυτούς διασώθηκαν, ανάμεσά τους και ένα βρέφος ενός έτους από τη Βρετανία.

Η Πολιτική Προστασία της Σικελίας επιβεβαίωσε επίσης την ανάσυρση της σορού του μάγειρα του πλοίου.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το γιοτ, με την ονομασία Bayesian, αναποδογύρισε γύρω στις 05:00 τοπική ώρα, όταν έπεσε σε σφοδρή καταιγίδα που προκάλεσε την εμφάνιση υδροστρόβιλων πάνω από τη θάλασσα.

Ο Μάικ Λιντς, γνωστός και ως «ο Βρετανός Μπιλ Γκέιτς», ήταν συνιδρυτής της εταιρείας λογισμικού Autonomy, η οποία αργότερα πουλήθηκε στην Hewlett-Packard για 11 δισ. δολάρια (8,6 δισ. λίρες).

Το BBC Verify εξέτασε τα αρχεία και διαπίστωσε ότι το γιοτ Bayesian ανήκει στην Angela Bacares, σύζυγο του Λιντς. Πηγές κοντά στο ζήτημα επιβεβαίωσαν ότι η Bacares έχει διασωθεί.

Μάρτυρες ανέφεραν στο ιταλικό πρακτορείο Ansa ότι το γιοτ είχε ρίξει άγκυρα όταν ξέσπασε η καταιγίδα, γεγονός που οδήγησε στο σπάσιμο του καταρτιού και την ανατροπή του πλοίου στα ανοικτά του χωριού Porticello, κοντά στο Παλέρμο.

Οι δύτες βρήκαν τα συντρίμμια του σκάφους 50 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και συνεχίζουν να αναζητούν τους αγνοούμενους.



Ροη Ειδήσεων