Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήTop ΕπικαιρότηταΝέο έργο ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ - Οριστική λύση στο πρόβλημα...

Νέο έργο ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ – Οριστική λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης για το σύνολο των οικισμών της ΔΕ Μάνδρας, μετά από 50 χρόνια

Λύση στο μείζον πρόβλημα της ύδρευσης για το σύνολο των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Μάνδρας, δίνει ο Δήμαρχος Αρμόδιος Γ. Δρίκος, με έργα συνολικού προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνουν αγωγούς συνολικού μήκους 6.210 m, 3 νέες δεξαμενές και τα συνοδά έργα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.000.000€ και χρηματοδοτείται από το ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ κα για την περάτωση όλου του συμβατικού αντικειμένου, όπως περιγράφεται στα Τεύχη Δημοπράτησης, ορίζεται συνολική προθεσμία δέκα (10) μηνών από την ημέρα που θα υπογραφεί η Σύμβαση.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης με τον υπεύθυνο ανάδοχο της εταιρίας, ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Αρμόδιος Γ. Δρίκος, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Πετύχαμε μία ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση του νερού δηλαδή παρεμβάσεις, με τις οποίες αντιμετωπίζεται με ολοκληρωμένο και βιώσιμο τρόπο το σύνολο των αναγκών των οικισμών της ΔΕ Μάνδρας σε πόσιμο νερό. Είχαμε πει προεκλογικά ότι θα υλοποιήσουμε μέσα στην πενταετία εμβληματικά έργα για τον Δήμο μας.

Ένα τέτοιο έργο είναι η υδροδότηση των οικισμών, Αγίας Σωτήρας, Παλαιοκουνδούρων, Παλαιοχωρίου, Προφήτη Ηλία, Αγίων Αναργύρων αλλά και της περιοχής πέριξ της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Π.Ε.Ο.Χ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ».

Το έργο είναι μεγάλης σημασίας, γιατί δεν θα δώσουμε απλά πιο καθαρό και ποιοτικό νερό, αλλά παράλληλα θα μειώσουμε το κόστος ενέργειας σε μία περίοδο που οι Δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και οι απαιτήσεις των δημοτών αυξάνονται -και καλώς αυξάνονται.

Το νερό ως φυσικό αγαθό, πρέπει να είναι προσιτό, ισότιμα σε όλους κι όμως για πενήντα ολόκληρα χρόνια οι ανάγκες υδροδότησης των οικιστών πέριξ της Μάνδρας, καλύπτονται από υδροφόρα οχήματα.

Το ότι εν έτει 2024, υδροδοτούνται οικισμοί, σίγουρα δεν είναι για πανηγυρισμούς. Επενδύοντας όμως σε βασικές υποδομές, δίνουμε λύση σε παθογένειες και προβλήματα πολλών δεκαετιών.

Το έργο αυτό αφήνει ισχυρό αποτύπωμα για το μέλλον.

Με την κατασκευή του έργου ύδρευσης, πέρα από τα οφέλη που θα προκύψουν για τους κατοίκους και επισκέπτες των οικισμών, αλλά και της περιοχής πέριξ της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Π.Ε.Ο.Χ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ», με την εξασφάλιση σε πρόσβαση πόσιμου νερού υψηλής ποιότητας, θα προκύψουν, επιπρόσθετα, σημαντικά οικονομικά οφέλη και για τον Δήμο.

Ταυτόχρονα, με την κατασκευή σύγχρονων έργων υποδομής, διασφαλίζεται και η ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων και εν προκειμένου του νερού, σε μία περίοδο οξείας ανομβρίας.

Η κατασκευή των έργων υποδομής θα συντελέσει αναμφίβολα όχι μόνο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου, αλλά και στη συγκράτηση των νέων ανθρώπων στον τόπο της καταγωγής τους.

Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία για να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία στον τόπο μας, που μπαίνει σε μια νέα εποχή και μπορεί να αισιοδοξεί προσβλέποντας σε αγροτική και τουριστική ανάπτυξη.

Παρά τα όποια εμπόδια, με όραμα, προσπάθεια και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες του Δήμου, ο Δήμος της Μάνδρας – Ειδυλλίας, αλλάζει. Ο τόπος μας, αλλάζει!».

 



Ροη Ειδήσεων