Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςNew York Times: Νέα δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα της Κάμαλα Χάρις έναντι του...

New York Times: Νέα δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα της Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ

Μια νέα δημοσκόπηση των «New York Times» δείχνει ότι η Κάμαλα Χάρις προηγείται πλέον του Ντόναλντ Τραμπ σε βασικές πολιτείες που μέχρι πρόσφατα ο Τραμπ είχε το προβάδισμα, ενώ απομένουν τρεις μήνες μέχρι τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ενώ ο Τραμπ φαινόταν να έχει «ασφαλίσει» αυτές τις πολιτείες όταν ο Τζο Μπάιντεν ήταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, η Χάρις τώρα προηγείται στην Αριζόνα και τη Βόρεια Καρολίνα – μια πολιτεία που ο Τραμπ είχε κερδίσει πριν τέσσερα χρόνια, ενώ είναι μόλις πίσω στη Νεβάδα.

Στην Τζόρτζια, ο Τραμπ έχει προβάδισμα 4 μονάδων, αλλά η Χάρις κλείνει τη διαφορά.

Αυτή η αλλαγή δείχνει σημαντική βελτίωση για τους Δημοκρατικούς σε σύγκριση με τον Μάιο, όταν ο Τραμπ προηγούνταν του Μπάιντεν με 50% έναντι 41% στην Αριζόνα, την Τζόρτζια και τη Νεβάδα, σύμφωνα με προηγούμενες δημοσκοπήσεις των «New York Times».

Οι «New York Times» τονίζουν ότι οι νέες δημοσκοπήσεις παρέχουν ενδείξεις ότι η Χάρις κερδίζει υποστήριξη από τη βάση των Δημοκρατικών, ειδικά από νεότερους, μη λευκούς και γυναίκες ψηφοφόρους, που ήταν διστακτικοί απέναντι στον Μπάιντεν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μια άλλη δημοσκόπηση των «New York Times» έδειξε ότι η Χάρις είχε περάσει μπροστά από τον Τραμπ με μικρή διαφορά στις τρεις κρίσιμες πολιτείες του βόρειου τμήματος των ΗΠΑ: το Μίσιγκαν, την Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν.

Αυτές οι πολιτείες θεωρούνται καθοριστικές για την πορεία των Δημοκρατικών προς τον Λευκό Οίκο.

Η «ζώνη του ήλιου», όπου οι πολιτείες αυτές βρίσκονται, αποτελεί κρίσιμο πεδίο για τον Τραμπ, αλλά προσφέρει και μια πιθανή εναλλακτική διαδρομή για τη Χάρις προς τις 270 εκλεκτορικές ψήφους που απαιτούνται για τη νίκη.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι περισσότεροι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι θεωρούν τη Χάρις υπερβολικά φιλελεύθερη (43%), ενώ το 33% θεωρεί τον Τραμπ υπερβολικά συντηρητικό.

Προς το παρόν, η Χάρις προηγείται του Τραμπ στους κρίσιμους ανεξάρτητους ψηφοφόρους.



Ροη Ειδήσεων