Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΟι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται...

Οι ΗΠΑ «θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται και να εργάζεται για την περιφερειακή σταθερότητα»

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπίζεται τον εαυτό του, δήλωσε την Κυριακή ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων στο βόρειο μέτωπο και την ολοκλήρωση της «πρώτης φάσης» των αντιποίνων για τη δολοφονία του ηγετικού στελέχους της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, από ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Βηρυτό τον περασμένο μήνα.

Ο Σον Σάβετ, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και την προσπάθεια για περιφερειακή σταθερότητα.

Με εντολή του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γιοάβ Γκάλαντ, όπου επιβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ για την άμυνα του Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου. Ο Όστιν τόνισε την ακλόνητη δέσμευση των ΗΠΑ να υποστηρίξουν το Ισραήλ ενάντια σε επιθέσεις από το Ιράν και τους περιφερειακούς συμμάχους του.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου σημείωσε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την κατάσταση και είναι έτοιμες να στηρίξουν την άμυνα του Ισραήλ.



Ροη Ειδήσεων