Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΟλυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024: Νέο Χάλκινο για την Ελλάδα - Φίτσιου και...

Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024: Νέο Χάλκινο για την Ελλάδα – Φίτσιου και Κοντού κατέκτησαν στο σκιφ ελαφρών βαρών

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού στο σκιφ ελαφρών βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Μόλις λίγα λεπτά μετά το χάλκινο μετάλλιο των Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρου Γκαϊδατζή, η Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού κατέκτησαν επίσης το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών στην κωπηλασία, φτάνοντας κοντά και στη δεύτερη θέση στο τέλος της κούρσας.

Στην πρώτη τους συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, πρόσφεραν στην Ελλάδα το τέταρτο μετάλλιο στο Παρίσι και το έκτο ολυμπιακό μετάλλιο στην ελληνική κωπηλασία.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή κούρσα, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 6:49.28.

Οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού έδωσαν σκληρή μάχη αρχικά με το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας, καταφέρνοντας να περάσουν από την 4η στην 3η θέση. Ήταν πολύ κοντά και στο ασημένιο μετάλλιο, αλλά στα τελευταία μέτρα οι Ρουμάνες Τζιανίνα Έλενα φαν Γκρόνινγκεν και Ιονέλα Λιβία Κόζμιουτς άντεξαν στην πίεση και τερμάτισαν δεύτερες με χρόνο 6:48.78.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Βρετανίδες Έμιλι Κρέιγκ και Αϊμότζιν Γκραντ με χρόνο 6:47.06, που ξεχώρισαν νωρίς στη διαδρομή και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά.



Ροη Ειδήσεων