Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΟλυμπιακοί Αγώνες: Το σημερινό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το σημερινό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών

Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες έχουν ένα φορτωμένο πρόγραμμα την 14η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, καθώς συμμετέχουν σε τέσσερα διαφορετικά αθλήματα.

Πρώτος αγωνίζεται νωρίς το πρωί ο Άλκης Κυνηγάκης στα 10 χιλιόμετρα μαραθώνιας κολύμβησης ανδρών, με στόχο μια σημαντική διάκριση, όπως είχε κάνει το 2021 στο Ρίο, κατακτώντας την 5η θέση.

Στην πάλη, μετά την πρόκριση του Ιρανού Χασάν Γιαζντανιχαράτι στον τελικό των 86 κιλών ελευθέρας ανδρών, ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ θα προσπαθήσει να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο μέσω των αγώνων ρεπεσάζ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει αρχικά στις 12:00 τον Αυστραλό Τζέιντεν Αλεξάντερ Λόρενς και, αν προκριθεί, θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στον Μάιλς Ναζέμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο.

Στις 12:30, ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης θα αγωνιστεί στον 1ο γύρο των 74 κιλών ελευθέρας ανδρών, αντιμετωπίζοντας τον Βίκτορ Πασάντιν από το Τατζικιστάν. Ο Έλληνας αθλητής θα αγωνιστεί στο 9ο ματς της ημέρας και, εάν προκριθεί, θα παίξει στα προημιτελικά στις 14:00, με αντίπαλο τον νικητή του αγώνα Φενγκ Λου (Κίνα)-Αμρ Χουσέν (Αίγυπτος).

Στις 19:00, η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών, μετά την ήττα-σοκ από τη Σερβία στα προημιτελικά με γκολ στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα (12-11), θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία για τις θέσεις 5-8.

Τέλος, στις 20:30, η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώγου θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους στο τεχνικό ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης.



Ροη Ειδήσεων