Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήTop ΕπικαιρότηταΠαράνομο το λούνα παρκ που έχασε την ζωή του ο 19χρονος Γιάννης...

Παράνομο το λούνα παρκ που έχασε την ζωή του ο 19χρονος Γιάννης – Παραδόθηκε στις Αρχές ο χειριστής του μηχανήματος

Της Ελευθερίας Σπυράκη

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι της Τρίτης ο 21χρονος χειριστής του φονικού παιχνιδιού στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκίδας, που αναζητείτο αμέσως μετά το δυστύχημα χθες το βράδυ, παρουσιάστηκε μόνος του στο Α.Τ Κιλκίς.

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος έφυγε από το σημείο μόλις σημειώθηκε η τραγωδία, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται, συνοδεία αστυνομικών, να οδηγηθεί στο ΑΤ Κασσάνδρας, όπου διενεργείται η προανάκριση.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται πραγματογνωμοσύνη στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Μιλώντας στο Attica Times η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, διευκρινίζει ότι το συγκεκριμένο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής δεν είχε κάνει γνωστοποίηση λειτουργίας φέτος. “Το συγκεκριμένο λούνα-παρκ λειτουργεί στην περιοχή τα τελευταία 15 χρόνια ωστόσο φέτος δεν έγινε καμία ενέργεια από τη μεριά του ιδιοκτήτη για να πάρει την άδεια ενώ σήμερα θα περνούσε από ακρόαση από τις αρμόδιες αρχές καθώς στα μέσα Ιουλίου είχαμε προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες όταν αντιληφθήκαμε ότι το λούνα-παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια”

Ο άτυχος 19χρονος ανέβηκε μαζί με τον 16χρονο αδερφό του στο φονικό παιχνίδι, το οποίο έσπασε, το κάθισμα ξεκολλήθηκε, με αποτέλεσμα ο νεαρός να εκτοξευτεί και να  χτυπήσει το κεφάλι του πάνω σε κολωνάκι.

Το περιστατικό παρακολουθούσε ο τρίτος αδερφός των παιδιών που ήταν επίσης στον χώρο, καθώς και η μητέρα τους.

Στο σημείο πήγε το ΕΚΑΒ και μετέφερε το παιδί σε κρίσιμη κατάσταση στο κέντρο υγείας Κασσανδρείας, δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Έχει συλληφθεί ο 58χρονος υπεύθυνος του λούνα παρκ, ενώ διαφεύγει της σύλληψης ο χειριστής του παιχνιδιού καθώς τράπηκε σε φυγή τη στιγμή του δυστυχήματος.

Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελιοδικών Χαλκιδικής.

Πλέον ο χώρος έχει αποκλειστεί μέχρι τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης.

Ο 19χρονος σύμφωνα με τα αποτελέσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης πέθανε ακαριαία από την πτώση. 

Να σημειωθεί ότι η κηδεία του 19χρονου θα γίνει αύριο στις 11.00 στη Βέροια.

“Πήγε να τον πιάσει ο αδερφός του αλλά δεν τον πρόλαβε… κινδύνευσε και το άλλο παιδί μας”

Νωρίτερα μιλώντας στο Attica Times η γιαγιά του 19χρονου περιέγραψε τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ο εγγονός της έχασε τόσο άδικα την ζωή του.

Τα δύο αδέρφια όπως μας ενημέρωσαν είχαν καθίσει στο ίδιο κάθισμα, όταν ο αδερφός του Γιάννη κατάλαβε τι πάει να γίνει, προσπάθησε να τον συγκρατήσει αλλά δεν τα κατάφερε, το κάθισμα έσπασε. Παραλίγο να κινδυνεύσει και το άλλο μας το παιδί. Μας είπαν ότι το παιχνίδι έτρεχε με μεγαλύτερη ταχύτητα από την καθορισμένη» αναφέρει η γιαγιά του Γιάννη.

Όλα αυτά συνέβησαν μπροστά στα μάτια της μητέρας του Η οποία είδε το παιδί της να πέφτει νεκρό “Το παιδί έπεσε κάτω έσπασε κρανίο και αυχένα και έχασε τη ζωή του. Δεν μπορούμε να την συνεφέρουμε με τίποτα, είναι σε κατάσταση σοκ. Ο πατέρας του Γιάννη μας βρισκόταν στην Αθήνα και μόλις τον ενημερώσαμε έφυγε κατευθείαν για Χαλκιδική”, συμπληρώνει η γιαγιά του 19χρονου.

Ταυτόχρονα η γιαγιά του Γιάννη προειδοποιεί «Πρόκειται για ένα φρικτό περιστατικό, εμείς δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι, θα το φτάσουμε μέχρι τέλους, σκοτώθηκε το παιδί μας τόσο άδικα, τις επόμενες ημέρες θα πήγαινε να παρουσιαστεί στην αεροπορία, Δεν πρόλαβε να ευχαριστηθεί τίποτα στη ζωή του και έφυγε με αυτό τον τρόπο.»



Ροη Ειδήσεων