Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΠαύλος Μαρινάκης: «Nα συνεχίσουμε σε πτωτική πορεία για τις τιμές και σε...

Παύλος Μαρινάκης: «Nα συνεχίσουμε σε πτωτική πορεία για τις τιμές και σε ανοδική πορεία για τα εισοδήματα»

Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένας σημαντικός θεσμός και ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αλλάξει την παραδοσιακή αντίληψη της έκθεσης ως πλατφόρμα παροχών. Σκοπός του είναι να τη μετατρέψει σε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης με κύρια έμφαση στη λογοδοσία. Επιπλέον, στόχος είναι να καθοριστεί η πορεία της χώρας για τα επόμενα τρία χρόνια, δίνοντας έμφαση στη σύγκλιση των εισοδημάτων με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και στη μείωση των ανισοτήτων μεταξύ της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Για το θέμα των τεκμαρτών εισοδημάτων και της κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ανέφερε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να μειώνει ή να καταργεί φορολογικούς συντελεστές, με στόχο τη δικαιότερη φορολόγηση και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή, όπως το σύστημα IRIS και η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες ίδιοι, γι’ αυτό και έχουν γίνει συγκεκριμένες εξαιρέσεις στον νόμο.

Όσον αφορά την ακρίβεια, ο Μαρινάκης υποστήριξε ότι η αύξηση των τιμών δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει τα εισοδήματα και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, σημειώνοντας πως ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί χάρη στη μείωση της ανεργίας. Επιπλέον, επισήμανε ότι έχουν επιβληθεί αυστηρά πρόστιμα για τον έλεγχο των τιμών στην αγορά.

Για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να εμπλακεί. Επίσης, αναφορικά με τις εκλογές, δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθούν το 2027 και ότι η συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι πρόωρη. Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει να κριθεί το 2027 για κάθε σημείο του προγράμματός της.

Τέλος, για την υγεία, ανέφερε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναβάθμισης των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας από την ίδρυση του ΕΣΥ, ενώ αναμένονται νέες σημαντικές ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό. Διευκρίνισε ότι το ΕΣΥ δεν καταρρέει, αλλά έχει προβλήματα που πρέπει να λύνονται καθημερινά.



Ροη Ειδήσεων