Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑσφάλειαΠολύ αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Παρασκευή 23/8

Πολύ αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Παρασκευή 23/8

Σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς και σε ορισμένες περιοχές των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Οι περιοχές με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα είναι:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε. Βοιωτίας, Π.Ε. Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Π.Ε. Κορινθίας, Π.Ε. Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Π.Ε. Λέσβου, Π.Ε. Χίου, Π.Ε. Σάμου, Π.Ε. Ικαρίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών.

Οι πολίτες καλούνται να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να αποφεύγουν δραστηριότητες στην ύπαιθρο που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, το κάπνισμα μελισσών, και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Υπενθυμίζεται επίσης ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η καύση αγρών.

Το Πυροσβεστικό Σώμα θέτει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας, περιλαμβάνοντας εναέριες περιπολίες και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Επιπλέον, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις περιοχές υψηλού κινδύνου τίθεται σε μερική επιφυλακή για να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις που μπορεί να προκύψουν.

Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα όπως η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευαίσθητες περιοχές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να παρακολουθούν τις πληροφορίες πρόληψης πυρκαγιών μέσω των επίσημων καναλιών του Πυροσβεστικού Σώματος, και να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199 αν αντιληφθούν πυρκαγιά.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.



Ροη Ειδήσεων