Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣάμος: Καταδίωξη διακινητή μεταναστών - Διασώθηκαν 23 άνθρωποι

Σάμος: Καταδίωξη διακινητή μεταναστών – Διασώθηκαν 23 άνθρωποι

Το Λιμενικό Σώμα στη Σάμο καταδίωξε και συνέλαβε διακινητή μεταναστών που επέβαινε σε ταχύπλοο σκάφος, ενώ διέσωσε 23 άτομα που βρίσκονταν στο ίδιο σκάφος.

Σε ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρεται ότι όλοι οι επιβάτες ήταν αλλοδαποί, εκ των οποίων 7 ήταν ανήλικοι.

Στην ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρεται:

«Στις πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε για την παρουσία ενός ύποπτου ταχύπλοου σκάφους που προερχόταν από τις τουρκικές ακτές και κατευθυνόταν προς τις νοτιοανατολικές ακτές της Σάμου. Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο εντόπισε το ύποπτο σκάφος.

Ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε με τις εντολές του περιπολικού σκάφους να σταματήσει, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη και να ακινητοποιηθεί το σκάφος.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους διέσωσε τους 23 επιβαίνοντες (10 άνδρες, 6 γυναίκες και 7 ανήλικους), οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Πυθαγορείου και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου. Ο 29χρονος αλλοδαπός χειριστής του ταχύπλοου συνελήφθη για διακίνηση μεταναστών, παραβιάζοντας το άρθρο 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών” και το άρθρο 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”.

Το Λιμεναρχείο Σάμου, που διενεργεί την προανάκριση, κατέσχεσε το σκάφος».



Ροη Ειδήσεων