Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΣε λίγο η της Ιμανέ Κελίφ απέναντι στην Άννα Λούκα Χάμορι στο...

Σε λίγο η της Ιμανέ Κελίφ απέναντι στην Άννα Λούκα Χάμορι στο πιο αμφιλεγόμενο ματς των αγώνων μέχρι στιγμής

Ο επόμενος αντίπαλος της Ιμανέ Κελίφ δέχτηκε έντονη κριτική από τους φίλους των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά τη δημοσίευση μιας σειράς προκλητικών μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από τον μεταξύ τους αγώνα.

Η Αλγερινή πυγμάχος συνεχίζει την προσπάθειά της για το Ολυμπιακό χρυσό το Σάββατο (3/8, 18:22) αντιμετωπίζοντας την Άννα Λούκα Χάμορι από την Ουγγαρία, αφού κέρδισε την Ιταλίδα Άντζελα Καρίνι στον πρώτο γύρο της κατηγορίας welterweight των γυναικών.

Η Καρίνι εγκατέλειψε τον αγώνα της με την Κελίφ μόλις 46 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη, προκαλώντας μεγάλη συζήτηση για το αν η Αλγερινή θα έπρεπε να επιτραπεί να αγωνιστεί στους Αγώνες.

Η Κελίφ είναι μία από τις δύο πυγμάχους, μαζί με την Ταϊβανή Λιν Γιου Τινγκ, που έχουν λάβει άδεια να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, παρά τον αποκλεισμό τους από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Γυναικών πέρυσι, λόγω αποτυχίας στα τεστ επιλεξιμότητας φύλου.

Μιλώντας μετά τον αγώνα της με την Kελίφ, η Καρίνι δήλωσε ότι αποχώρησε επειδή δέχτηκε ισχυρότερη γροθιά από ποτέ.

Αργότερα, η Ιταλίδα ζήτησε συγγνώμη και υποστήριξε την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) να επιτρέψει στην Kελίφ να αγωνιστεί στους Αγώνες.

«Όλη αυτή η διαμάχη με λυπεί», δήλωσε η Καρίνι στην ιταλική εφημερίδα “Gazzetta dello Sport”. «Λυπάμαι και για την αντίπαλό μου. Αν η ΔΟΕ είπε ότι μπορεί να αγωνιστεί, σέβομαι αυτή την απόφαση».

Σχολιάζοντας την απόφασή της να μην δώσει το χέρι στην Kελίφ μετά τον αγώνα τους, η Καρίνι πρόσθεσε: «Δεν ήταν κάτι που είχα σκοπό να κάνω. Στην πραγματικότητα, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από εκείνη και όλους τους άλλους. Ήμουν θυμωμένη επειδή οι Ολυμπιακοί μου Αγώνες είχαν γίνει καπνός».

Η Ουγγαρέζα μαχήτρια Χάμορι, η οποία νίκησε την Αυστραλή Μαρίσα Γουίλιαμσον, ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με την Kελίφ, δηλώνοντας ότι «δεν φοβάται» να αντιμετωπίσει την Αλγερινή.

Είπε προκλητικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν φοβάμαι. Δεν με ενδιαφέρει η ιστορία στον Τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν αυτή ή αυτός είναι άντρας, θα είναι μεγαλύτερη νίκη για μένα αν κερδίσω».

Η Χάμορι προκάλεσε περαιτέρω αντιδράσεις την Παρασκευή (2/8), αναρτώντας μια σειρά προκλητικών μηνυμάτων στο Instagram.

Αναδημοσίευσε στην ιστορία της υποτιμητικά σχόλια για την Kελίφ και μια εικόνα που δείχνει μια γυναίκα να αντιμετωπίζει μια μυώδη φιγούρα που μοιάζει με διάβολο σε ρινγκ πυγμαχίας.

Η Χάμορι δέχτηκε έντονη κριτική για τη δραστηριότητά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους οπαδούς της πυγμαχίας να την χαρακτηρίζουν «αηδιαστική» και «θλιβερή». Μένει να δούμε αν η PBU ή η ΔΟΕ θα λάβουν μέτρα κατά της Χάμορι για την αμφιλεγόμενη δραστηριότητά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Ροη Ειδήσεων