Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΣε ύφεση η μεγάλη φωτιά στους Φούρνους - Δίνοντας μεγάλη μάχη κατάφεραν...

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στους Φούρνους – Δίνοντας μεγάλη μάχη κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια πυροσβέστες και εθελοντές

Η φωτιά στους Φούρνους Κορσεών, που ξέσπασε το Σάββατο 17 Αυγούστου, βρίσκεται πλέον σε ύφεση. Αν και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, σημειώνονται μικρές αναζωπυρώσεις, και οι πυροσβέστες και εθελοντές συνεχίζουν να παραμένουν σε επιφυλακή.

Η φωτιά πλησίασε τις αυλές των σπιτιών και την εκκλησία του Αγίου Ταξιάρχη, αλλά με τη συνεργασία των δασοκομάντος από τη Σάμο, των εθελοντών και των κατοίκων, κατάφεραν να σώσουν τον οικισμό. Το απόγευμα, 19 κάτοικοι από το Καμάρι μεταφέρθηκαν προσωρινά στον Άγιο Μηνά, αλλά επέστρεψαν όταν η κατάσταση βελτιώθηκε.

Οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τη φωτιά να επεκταθεί γρήγορα, φτάνοντας σε περιοχές κοντά στη Χρυσομηλιά και το Μπαλί. Στις 23:00 το βράδυ, ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος μετέφερε δυνάμεις της πυροσβεστικής, συμπεριλαμβανομένων ανδρών της ΕΜΟΔΕ, για να οργανώσουν επιχείρηση γύρω από τους οικισμούς. Παρά την προσωρινή ύφεση της φωτιάς, μια αλλαγή στην κατεύθυνση του ανέμου δημιούργησε ένα νέο μέτωπο που απείλησε ξανά τον οικισμό Καμάρι. Ωστόσο, οι δασοκομάντος, οι εθελοντές και οι κάτοικοι κατάφεραν να το συγκρατήσουν μέχρι το πρωί, όταν ελικόπτερα της πυροσβεστικής ξεκίνησαν ρίψεις νερού.

Η φωτιά προκάλεσε καταστροφή περίπου 3.000 στρεμμάτων πυκνής βλάστησης. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, δεν απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές, αν και υπήρξαν απώλειες σε ζώα και μελίσσια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν τυχόν νέες αναζωπυρώσεις.



Ροη Ειδήσεων