Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΣκληρή πολιτική κόντρα σε τρία μέτωπα: Φωτιές, Νίκος Παππάς και πισίνα Κασσελάκη

Σκληρή πολιτική κόντρα σε τρία μέτωπα: Φωτιές, Νίκος Παππάς και πισίνα Κασσελάκη

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε έντονη σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ για διάφορα θέματα που, παρά τη χαλαρότητα του Αυγούστου, προκαλούν έντονες πολιτικές αντιδράσεις και προμηνύουν έναν εξίσου θερμό Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, το ζήτημα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών έχει οδηγήσει το Μέγαρο Μαξίμου να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για εκμετάλλευση του πόνου των πολιτών που έχασαν τις περιουσίες τους, ενώ οι αποκαλύψεις σχετικά με την αγενή συμπεριφορά του ευρωβουλευτή Νίκου Παππά προς πολίτες, καθώς και η νομιμότητα της πισίνας του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες, έχουν προκαλέσει σοβαρές πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Η κυβέρνηση τονίζει πως, ειδικά για τις πυρκαγιές, δεν θα ακολουθήσει την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ασκεί κριτική χωρίς διακρίσεις. Αντιθέτως, επισημαίνει ότι ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας βελτιώνεται κάθε χρόνο και αποδίδει την επιτυχία στην αναχαίτιση 4.000 πυρκαγιών στη χρήση drones. Επιπλέον, απορρίπτουν τους ισχυρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη περί χαμηλής απορρόφησης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, επισημαίνοντας ότι το 55% των κονδυλίων για τα προγράμματα πολιτικής προστασίας έχουν ήδη δεσμευτεί.

Όσον αφορά τον Νίκο Παππά, η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για ψευδολογία και υποκρισία, υπογραμμίζοντας πως αν ένας πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας είχε μιλήσει χυδαία σε γυναίκα, όπως ο Παππάς, θα υπήρχε άμεση αντίδραση στα κοινωνικά δίκτυα. Συνεργάτες του πρωθυπουργού δήλωσαν ότι η συμπεριφορά του Παππά θυμίζει ακραίους πολιτικούς και πως τα υβριστικά μηνύματα που λαμβάνουν πολιτικοί μπορούν να αγνοηθούν ή να καταγγελθούν στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα.

Επίσης, η κυβέρνηση συνεχίζει να τονίζει τις παραβάσεις που σχετίζονται με την πισίνα του Κασσελάκη στις Σπέτσες, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για παραπληροφόρηση. Αν και η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να βγάλει οριστικό πόρισμα για το αν πρόκειται για παρανομία, επισημαίνει ότι έχουν γίνει σχετικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς η περιοχή είναι διατηρητέα και η κατασκευή πισίνας απαγορεύεται.



Ροη Ειδήσεων