Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΑναβολή στην κατεδάφιση για την Ιδιωτικοποίηση άλλης μίας Παραλίας στο Λαγονήσι -...

Αναβολή στην κατεδάφιση για την Ιδιωτικοποίηση άλλης μίας Παραλίας στο Λαγονήσι – Σε συναγερμό οι κάτοικοι

Της Δάφνης Γρηγοριάδη, Οικονομικής Αναλύτριας

Μετά τις έντονες αντιδράσεις δόθηκε αναβολή στην κατεδάφιση κτισμάτων στην περιοχή του Λαγονησίου, στο πλαίσιο των σχεδίων για την ιδιωτικοποίηση των παραλιών. Μία ημέρα μετά τη μεγάλη διαμαρτυρία των κατοίκων στην παραλία «Πεύκο» και το κλείσιμο της παραλιακής λεωφόρου για τα σχέδια του Grand Resort και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), οι εργασίες λίγα μέτρα δίπλα στην παραλία “Ευκάλυπτα” για την κατεδάφιση της “Γλύστρας” από την οποία πέφτουν σκάφη στη θάλασσα, στην παραλιακή λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου (41ο – 42ο χλμ), που είχαν προγραμματιστεί να συνεχιστούν για σήμερα, σταμάτησαν προσωρινά λόγω των αντιδράσεων.

Η παρουσία των διαμαρτυρόμενων κατοίκων είναι έντονα αισθητή, με τις διαμαρτυρίες τους να συνεχίζονται και σήμερα και να μην φεύγουν από το σημείο, φυλάσσοντας την περιοχή. Στον χώρο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων και των ΜΑΤ, καθώς και κλούβα της αστυνομίας για την επιτήρηση της κατάστασης.

Η κατεδάφιση ήταν προγραμματισμένη να γίνει για την επέκταση της επένδυσης του ξενοδοχείου. Οι κάτοικοι παραμένουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους, διεκδικώντας τη διατήρηση της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες.

Η ανάρτηση του δημάρχου Σαρωνικού:

 

Ταυτόχρονα, επιχειρήσεις parking σκαφών στην ευρύτερη περιοχή εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για τη βιωσιμότητά τους.

 

 



Ροη Ειδήσεων