Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕθνικάΣυνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στις Βρυξέλλες: Τα θέματα που θα συζητηθούν

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στις Βρυξέλλες: Τα θέματα που θα συζητηθούν

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, πριν από το γεύμα εργασίας της Άτυπης Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στη συνάντηση θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, το Κυπριακό, καθώς και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ενόψει της προγραμματισμένης συνάντησης μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο γεύμα εργασίας μετά από πέντε χρόνια, γεγονός που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι σημαντικό, καθώς δίνει στην Ελλάδα την ευκαιρία να θέσει τα ζητήματα που την αφορούν ενώπιον των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Στην ημερήσια διάταξη της Άτυπης Συνάντησης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο πόλεμος στην Ουκρανία, με την παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, καθώς και η πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα. Επίσης, θα συζητηθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή, παρουσία της Συντονίστριας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια και την ανοικοδόμηση στη Γάζα, Sigrid Kaag, με την οποία ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει και ξεχωριστή συνάντηση.



Ροη Ειδήσεων