Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Όλα τα σενάρια στο τραπέζι μετά τον εμφύλιο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Όλα τα σενάρια στο τραπέζι μετά τον εμφύλιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φαίνεται να βρίσκεται σε νέα περίοδο αναταράξεων, με την εσωκομματική κατάσταση να παρουσιάζει πολλά ανοιχτά σενάρια και ενδεχόμενα. Με τις εσωτερικές διαβουλεύσεις να συνεχίζονται μέχρι την Κεντρική Επιτροπή του Σεπτεμβρίου, δεν αποκλείονται ραγδαίες εξελίξεις, όπως η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Ωστόσο, για να περάσει μια τέτοια πρόταση, θα απαιτηθεί πλειοψηφία 50%+1 της Κεντρικής Επιτροπής, κάτι που παραμένει αβέβαιο.

Η ομάδα των «87», που εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο, περιλαμβάνει επτά βουλευτές: Όλγα Γεροβασίλη, Διονύσιο Καλαματιανό, Χρήστο Γιαννούλη, Αθηνά Λινού, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μιλτιάδη Ζαμπάρα και Ανδρέα Παναγιωτόπουλο. Σε περίπτωση που προκύψει αποχώρηση βουλευτών, η κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση θα τεθεί σε κίνδυνο, κάτι που αναγνωρίζουν όλες οι πλευρές.

Η κατάσταση έγινε πιο έντονη όταν ο Παύλος Πολάκης αμφισβήτησε ανοιχτά την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, δηλώνοντας πως η τρέχουσα ηγεσία δεν μπορεί να οδηγήσει το κόμμα στην εξουσία. Ο Κασσελάκης απέφυγε να αντιπαρατεθεί άμεσα με τον Πολάκη, ενώ άσκησε κριτική στην ομάδα των «87».

Ο Κασσελάκης σε ανάρτησή του κάλεσε τους διαφωνούντες να αναλογιστούν τη θέση τους στο κόμμα, ενώ τα μέλη της ομάδας «87» αποχώρησαν από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενα για τον τρόπο που διεξάγεται η ηγεσία του κόμματος.

Η εσωκομματική κρίση φαίνεται να βαθαίνει, με τον Πολάκη να δηλώνει ότι δεν θα υποχωρήσει και άλλους να σχολιάζουν ότι η συμπεριφορά του Κασσελάκη είναι παραπολιτική. Το κλίμα εντός του κόμματος παραμένει τεταμένο, με όλους να αναμένουν τις εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή.



Ροη Ειδήσεων