Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΣύσκεψη στις 17.30 υπό τον Πρωθυπουργό στην Πεντέλη - Άνοιξε η πλατφόρμα...

Σύσκεψη στις 17.30 υπό τον Πρωθυπουργό στην Πεντέλη – Άνοιξε η πλατφόρμα για την βοήθεια στους πυρόπληκτους

Σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 11ης Αυγούστου 2024 στην Περιφέρεια Αττικής για:

  • τις επιχειρήσεις και τους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, καθώς και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και επιθυμούν να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης, σε συνέχεια της έκδοσης σχετικής κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (ΦΕΚ Β’ 4744/19.08.2024).
  • τους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και επιθυμούν να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, σε συνέχεια της έκδοσης σχετικής κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (ΦΕΚ Β΄ 4743/19.08.2024).

Η πλατφόρμα arogi.gov.gr άνοιξε σήμερα για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής από τους πληγέντες των πυρκαγιών της 11ης Αυγούστου 2024 στην Αττική. Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της πλατφόρμας, η οποία λειτουργεί με τη βοήθεια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μέχρι την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στόχος είναι η γρήγορη υποβολή των αιτήσεων ώστε οι πληγέντες να λάβουν άμεσα την απαιτούμενη στήριξη, μετά από τις αναγκαίες διασταυρώσεις. Δικαιούχοι είναι όσοι υπέστησαν ζημιές σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η ενίσχυση πρώτης αρωγής περιλαμβάνει

  • Ενίσχυση έως 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις με σοβαρές ζημιές.
  • Ενίσχυση έως 10.000 ευρώ για ιδιοκτήτες κτιρίων με βαριές βλάβες.

Τα ακίνητα πρέπει να έχουν ελεγχθεί από αρμόδιες υπηρεσίες για να επιβεβαιωθεί η καταλληλότητα της αίτησης. Το ποσό της πρώτης αρωγής θα συμψηφίζεται με την τελική επιχορήγηση ή στεγαστική συνδρομή.

Παράλληλα, σήμερα στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Πεντέλη, με θέμα την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών της βορειοανατολικής Αττικής. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν συναρμόδιοι υπουργοί και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Ροη Ειδήσεων