Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕθνικάΤέσσερις συλληφθέντες για την παράνομη ανασκαφή σε ελληνικό κοιμητήριο της Κωνσταντινούπολης

Τέσσερις συλληφθέντες για την παράνομη ανασκαφή σε ελληνικό κοιμητήριο της Κωνσταντινούπολης

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για εμπλοκή σε παράνομη ανασκαφή στο κοιμητήριο του Αγίου Ελευθερίου, που ανήκει στην ελληνική μειονότητα στην περιοχή Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης. Το πρωί της Παρασκευής, 23 Αυγούστου, οι υπεύθυνοι του νεκροταφείου παρατήρησαν ότι άγνωστοι είχαν εισέλθει στον περιφραγμένο χώρο, πιθανότατα πηδώντας τον μαντρότοιχο, και είχαν σκάψει το έδαφος. Δεν διαπιστώθηκαν ζημιές στους τάφους ή στον ναό. Στο χώρο υπήρχαν σκύλοι φύλακες, οι οποίοι φαίνεται ότι ναρκώθηκαν ή υπνωτίστηκαν από τους δράστες ώστε να μην αντιδράσουν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δημόσιας Τάξης της Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης, η παράνομη ανασκαφή πραγματοποιήθηκε γύρω στις 4:50 το πρωί της 23ης Αυγούστου και σκάφτηκε ένας λάκκος βάθους 6 μέτρων.

Η Αστυνομία ακολούθησε τα ίχνη των υπόπτων μέχρι το προάστιο Κιουτσούκ Τσεκμετζέ, στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης, από όπου και κατευθύνθηκαν προς τα Ταταύλα χρησιμοποιώντας δύο αυτοκίνητα. Κατά τη σύλληψή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 48 σελίδες με έγγραφα σχετικά με τοποθεσίες κρυμμένων θησαυρών, ένας ανιχνευτής μετάλλων, έξι κομμάτια εκρηκτικών για θραύση βράχων, ένα σκαρίφημα και ένα αεροβόλο όπλο.



Ροη Ειδήσεων