Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΘεσσαλία: Άγρια κόντρα Μπέου - Κουρέτα για τα νεκρά ψάρια

Θεσσαλία: Άγρια κόντρα Μπέου – Κουρέτα για τα νεκρά ψάρια

Η αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, έχει κλιμακωθεί με αφορμή την περιβαλλοντική κρίση που προέκυψε με τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό κόλπο. Ο Μπέος ανέφερε ότι το πρόβλημα με τα νεκρά ψάρια έχει επεκταθεί σε όλο τον Παγασητικό, σημειώνοντας ότι το ζήτημα δεν περιορίζεται στις ακτές αλλά διαχέεται σε όλη την περιοχή.

Απαντώντας, ο Δημήτρης Κουρέτας επιτέθηκε στον Μπέο, κατηγορώντας τον για θεατρινισμούς και διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Ο Κουρέτας χαρακτήρισε τον Μπέο ως «πρωταγωνιστή του θεάτρου του παραλόγου» και τον κατηγόρησε ότι αντί να επικεντρώνεται στη λύση του προβλήματος, επιδίδεται σε άσκοπους θεατρινισμούς. Αναφέρθηκε επίσης σε προηγούμενες ενέργειες του Μπέου, αμφισβητώντας την περιβαλλοντική του συνείδηση και υπαινίσσοντας ότι ο δήμαρχος χρησιμοποιεί το ζήτημα για πολιτικά οφέλη.

Ο Κουρέτας υποστήριξε ότι οι ευθύνες για την κατάσταση με τα νεκρά ψάρια δεν ανήκουν στη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά είναι αποτέλεσμα παλαιότερων κακών εκτιμήσεων και έλλειψης συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων φορέων. Εξήγησε επίσης ότι το μηχάνημα που χρησιμοποιήθηκε για τη διαχείριση των νεκρών ψαριών δεν ήταν κατάλληλο για σκάψιμο, αλλά απλώς για τη συγκέντρωση των ψαριών, τα οποία στη συνέχεια παραδίδονται σε ειδική εταιρεία για καύση.

Η κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών φανερώνει βαθιές διαφορές στην προσέγγιση των ζητημάτων που αφορούν την περιοχή, με τον Κουρέτα να δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να βρεθεί στο πλευρό των Βολιωτών και να αντιμετωπίσει τον Μπέο, κατηγορώντας τον για αναξιοπιστία και βία. Η σύγκρουση αυτή αναμένεται να έχει συνέχεια, καθώς οι πολιτικές εντάσεις στην περιοχή κλιμακώνονται.



Ροη Ειδήσεων