Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΤουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά στη Σμύρνη - Καίγονται σπίτια - Γίνονται εκκενώσεις

Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά στη Σμύρνη – Καίγονται σπίτια – Γίνονται εκκενώσεις

Η φωτιά που καίει για πάνω από 26 ώρες στον ορεινό όγκο βόρεια του Κορδελιού στη Σμύρνη έχει αναζωπυρωθεί και έχει φτάσει σε κατοικημένες περιοχές. Οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών να περιορίσουν τις φλόγες, ενώ η πυρκαγιά προσεγγίζει επικίνδυνα κατοικίες.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, από την πυρκαγιά στην περιοχή Καρσίγιακα της Σμύρνης, εκκενώθηκαν 87 κατοικίες και 45 επαγγελματικοί χώροι, ενώ κάηκαν 16 σπίτια στην περιοχή Γιαμανλάρ.

Η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD) αναφέρει ότι οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται με ένταση από το έδαφος στις περιοχές Καρσίγιακα και Μπαϊρακλί. Πάνω από 80 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Η ένταση της πυρκαγιάς έχει μειωθεί, αλλά συνεχίζει να καίει υπό την επίδραση των ανέμων. Αναφέρεται επίσης ότι η φωτιά επεκτάθηκε σε κτίρια, ενώ ο Δήμος Σμύρνης Καρσίγιακα ζήτησε την κινητοποίηση όλων των μηχανημάτων έργων της πόλης για την αντιμετώπιση της φωτιάς, σύμφωνα με το turkiyetoday.com.

Ο Υπουργός Γεωργίας και Δασών, Ιμπραήμ Γιουμακλί, αναχώρησε από την Άγκυρα την Παρασκευή για να επισκεφθεί τη Σμύρνη, που πλήττεται από την πυρκαγιά. Προηγουμένως, είχε επισκεφθεί την περιοχή Κανάκκαλε για την αντιμετώπιση άλλης πυρκαγιάς και στη συνέχεια μετέβη στην περιοχή Γκαϊνούκ στο Μπόλου. Στο Κέντρο Διαχείρισης Πυρκαγιών στο χωριό Ντεντελέρ, έλαβε ενημέρωση και πραγματοποίησε επιθεωρήσεις για την κατάσταση.



Ροη Ειδήσεων