Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςΤραγωδία με 100 νεκρούς μετά από βομβαρδισμό σχολείου στη Γάζα - Ως...

Τραγωδία με 100 νεκρούς μετά από βομβαρδισμό σχολείου στη Γάζα – Ως πλήγμα ακριβείας κατά τρομοκρατών το αναφέρουν οι Ισραηλινοί

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν νωρίς το πρωί, όταν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν ένα σχολείο που λειτουργούσε ως καταφύγιο εκτοπισμένων στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι ο στόχος τους ήταν ένα «κέντρο διοίκησης» της Χαμάς.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης της κυβέρνησης της Χαμάς, που επικαλέστηκε το WAFA, ο βομβαρδισμός έπληξε ανθρώπους που προσεύχονταν το πρωί, κάτι που εξηγεί τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων.

Ένας εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας ανέφερε ότι υπήρχαν «90 έως 100 νεκροί και δεκάδες τραυματίες», σημειώνοντας ότι το σχολείο ατ Τάμπιν χτυπήθηκε τρεις φορές, ενώ σε αυτό είχαν βρει καταφύγιο Παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Μαχμούντ Μπασάλ είχε κάνει λόγο για «40 μάρτυρες».

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι πραγματοποίησε ένα «πλήγμα ακριβείας» κατά «τρομοκρατών» που δρούσαν σε ένα «κέντρο διοίκησης και ελέγχου» μέσα στο σχολείο, δίπλα στο τέμενος Νταράζ Τούφα. Διαβεβαίωσε ότι είχαν ληφθεί μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος για τους αμάχους, όπως η χρήση πυρομαχικών ακριβείας, η επιτήρηση από αέρος και η συλλογή πληροφοριών.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπασάλ κατήγγειλε «φρικτή σφαγή» και περιέγραψε πως τα σωστικά συνεργεία βρήκαν πτώματα τυλιγμένα στις φλόγες.

«Ομάδες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά, να ανασύρουν τα πτώματα των θυμάτων και να σώσουν τους τραυματίες», πρόσθεσε.

Προχθές Πέμπτη, η πολιτική προστασία στη Γάζα είχε ανακοινώσει ότι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε δύο άλλα σχολεία στην πόλη της Γάζας προκάλεσαν τον θάνατο 18 ανθρώπων.

Ο ισραηλινός στρατός είχε δηλώσει και σε αυτές τις περιπτώσεις ότι τα σχολεία χρησιμοποιούνταν ως «κέντρα διοίκησης» της Χαμάς.



Ροη Ειδήσεων