Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΤρομακτικός τραυματισμός 59χρονης σε νεροτσουλήθρες στην Ερέτρια - Κατέληξε με κατάγματα...

Τρομακτικός τραυματισμός 59χρονης σε νεροτσουλήθρες στην Ερέτρια – Κατέληξε με κατάγματα και θλάση – Καταγγελίες για «κενά» ασφαλείας

Της Ελευθερίας Σπυράκη

Τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας σε χώρους ψυχαγωγίας αναδεικνύει ένα νέο περιστατικό σοβαρού τραυματισμού αυτή τη φορά σε νεροτσουλήθρες στην περιοχή της Ερέτριας.

Λίγες  μέρες μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 19 χρόνου Γιάννη σε λούνα-παρκ της Χαλκιδικής που ανέδειξε τα «κενά» ασφαλείας που εντοπίζονται σε ορισμένες περιπτώσεις σε χώρους ψυχαγωγίας, το Attica times αναδεικνύει ένα νέο περιστατικό που δημιουργεί προβληματισμό για τις συνθήκες λειτουργίας χώρων αναψυχής που φιλοξενούν καθημερινά εκατοντάδες κόσμου, έχοντας ευτυχώς διαφορετική κατάληξη σε σχέση με το περιστατικό στο Πευκοχώρι που βύθισε στο πένθος την οικογένεια του 19χρονου και όλη την χώρα.

Την τραυματική εμπειρία που έζησε το περασμένο Σάββατο 17 Αυγούστου περιγράφει η κ. Κατερίνα Λούρου η οποία μαζί με την οικογένειά της επιστρέφοντας από διακοπές στην Εύβοια έκαναν στάση σε πάρκο με νεροτσουλήθρες στην Ερέτρια, ωστόσο αυτή η στάση δεν περίμενε ούτε εκείνη ούτε όμως και η οικογένεια της ότι θα κατέληγε στον σοβαρό τραυματισμό της.

« Ανέβηκα μαζί με την κόρη μου στον επάνω όροφο για να μπούμε στην ανοιχτή νεροτσουλήθρα που υπήρχε. Εκείνη τη στιγμή δίπλα στην τσουλήθρα δεν υπήρχε κανένα μέλος του προσωπικού ως είθισται για να συντονίσει την ουρά για να μπαίνει ένας-ένας μέσα στην νεροτσουλήθρα προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα κυρίως με όσους είχαν καταλήξει στην πισίνα» αναφέρει η κ. Λούρου έχοντας ακόμη και σήμερα φριχτούς πόνους.

Τα όσα ωστόσο περιγράφει  στη συνέχεια προκαλούν τρόμο « Πρώτα άφησα την κόρη μου να πέσει και την παρακολουθούσα από πάνω μέχρι να καταλήξει μέσα στην πισίνα, να απομακρυνθεί και στη συνέχεια να πέσω εγώ. Όταν έφτασε η σειρά μου και χωρίς ωστόσο να υπάρχει άτομο του προσωπικού δίπλα στην πισίνα έπεσα και εγώ και κατέληξα στην πισίνα. Έχοντας περάσει μόνο λίγα δευτερόλεπτα και ενώ ήμουν ακόμα μέσα στο νερό ένιωσα πίσω μου ένα πολύ δυνατό χτύπημα στη μέση. Εκείνη την ώρα παρέλυσα, άρχισα να ουρλιάζω από τους πόνους, είχε πέσει ένα νεαρό κορίτσι με δύναμη πάνω μου πριν καν απομακρυνθώ από την πισίνα. Είχα  λυγίσει, τρέχει η κόρη μου να με βγαλει, ουρλιάζω απο τον πόνο. Κλάμα, ουρλιαχτά, μετά έρχονται μέλη του προσωπικού αφού βέβαια είχε συμβεί αυτό..»

Στο σημείο όπως λέει η ίδια έσπευσε ένας γιατρός ο οποίος της είπε ότι δεν έχει κάποιον σοβαρό τραυματισμό «Μου δίνουν παυσίπονα, ο γιατρός που με εξέτασε είπε ότι δεν έχουν χτυπηθεί ζωτικά όργανα. Ειρωνία αποτελεί το γεγονός ότι λίγο πριν φύγουμε πάλι στο ίδιο σημείο του ατυχήματος είχαν συγκεντρωθεί κάποια μικρά παιδιά ωστόσο  αυτή τη φορά βρισκόταν μέλος του προσωπικού το οποίο μου είπε ότι κανονικά εκείνη έπρεπε να είναι στη θέση πάνω στην τσουλήθρα αλλά εκείνη την ώρα είχε φύγει ».

Τελικά την επόμενη μέρα οι εξετάσεις που έκανε η κυρία Λούρου έδειξαν ότι έχει υποστεί τρία κατάγματα στη σπονδυλική στήλη και θλάση στα πλευρά «ενάμιση μήνα πρέπει να βρίσκομαι  σε ακινησία, φοράω ζώνη που κοιμάμαι με αυτή, τόσους  πόνους και ταλαιπωρία επειδή κάποιοι δεν έχουν πάρει μέτρα ασφαλείας για τον κόσμο που επισκέπτεται αυτούς τους χώρους.»

Η ίδια προχώρησε σε μήνυση ενώ όπως λέει κανένας από την επιχείρηση δεν ζήτησε συγνώμη ή δεν κάλεσε για να ενημερωθεί για το περιστατικό.



Ροη Ειδήσεων