Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΘέματαΥγείαΒασιλακόπουλος: «Έχουμε εντελώς λάθος προσέγγιση για τον κορονοϊό»

Βασιλακόπουλος: «Έχουμε εντελώς λάθος προσέγγιση για τον κορονοϊό»

Ο κορονοϊός εμφανίζει τουλάχιστον δύο εξάρσεις ετησίως και πλέον θεωρείται ενδημικός. Αυτή την περίοδο διανύουμε το δεύτερο κύμα έξαρσης, γεγονός που έχει οδηγήσει σε μεγάλη εξάπλωση του ιού, ιδίως στους τουριστικούς προορισμούς.

Αυτά ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τη Δευτέρα (05/08/2024). Ο καθηγητής τόνισε επίσης ότι η τακτική της χώρας μας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι λανθασμένη. «Εμείς έχουμε εντελώς λανθασμένη προσέγγιση στον κορονοϊό. Νομίσαμε ότι εξαφανίστηκε. Φέτος κάναμε μόνο 270.000 δόσεις εμβολίου σε όλη την Ελλάδα, ενώ σωστά κάναμε 3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τη γρίπη».

Ο ίδιος προτείνει να υιοθετήσουμε ένα διαφορετικό εμβολιαστικό μοντέλο από αυτό της γρίπης. Τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι ίσως πρέπει να ακολουθήσουμε ένα εξαμηνιαίο μοντέλο εμβολιασμού για τον κορονοϊό.

Τέλος, υπενθύμισε ότι όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και παρουσιάζουν συμπτώματα, πρέπει άμεσα να κάνουν τεστ για να λάβουν έγκαιρα αντιικά φάρμακα σε συνεννόηση με τον γιατρό τους.



Ροη Ειδήσεων