Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑσφάλειαΒασίλης Κικίλιας: Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο η μισή Ελλάδα θα βρίσκεται στο «κόκκινο»

Βασίλης Κικίλιας: Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο η μισή Ελλάδα θα βρίσκεται στο «κόκκινο»

Οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για την αντιμετώπιση πυρκαγιών τις επόμενες ημέρες, με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, να προειδοποιεί ότι μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, το μισό μέρος της Ελλάδας θα βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο για φωτιές.

Ο Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την κατάσταση των πυρκαγιών, μετά τη συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου εξετάστηκαν οι καιρικές συνθήκες της ερχόμενης εβδομάδας και ακολούθησε σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στη συνέχεια, ο υπουργός αναφέρθηκε στις επικίνδυνες συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν το προσεχές διάστημα, καθώς αυτές ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε: «Από την Κυριακή μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, θα επικρατήσουν εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, με ισχυρούς ανέμους που θα φτάνουν τα 6, 7 και με ριπές τα 8 μποφόρ. Η ανομβρία και η ξηρασία αυξάνουν τον κίνδυνο, γι’ αυτό και η μισή Ελλάδα θα βρίσκεται σε κατάσταση “κόκκινου συναγερμού”, όπως φαίνεται και στον χάρτη».

Πρόσθεσε επίσης: «Έχω ζητήσει να εφαρμοστούν έκτακτα μέτρα, που αφορούν τον Στρατό, την Αστυνομία, τους εθελοντές, την Πυροσβεστική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Καλώ όλους τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση και να δείξουν μεγάλη υπευθυνότητα, καθώς μας περιμένει μια πολύ δύσκολη εβδομάδα».



Ροη Ειδήσεων