Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΥπουργείο Εσωτερικών: Προωθείται ρύθμιση έως 60 δόσεις για τα χρέη στους δήμους

Υπουργείο Εσωτερικών: Προωθείται ρύθμιση έως 60 δόσεις για τα χρέη στους δήμους

Ο υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, ανακοίνωσε ότι οι ευάλωτοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τους δήμους σε έως και 60 δόσεις.

Σε συνέντευξή του στο Action24, ανέφερε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει μια ρύθμιση που θα επιτρέψει στους δήμους να βελτιώσουν τα οικονομικά τους μέσω της είσπραξης των οφειλών, ενώ ταυτόχρονα θα δώσει στους οφειλέτες τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ο υπουργός τόνισε ότι η διαπραγμάτευση με το υπουργείο Οικονομικών έχει ολοκληρωθεί και στο νομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση περιλαμβάνεται διάταξη για τη ρύθμιση των χρεών, ειδικά για τους ευάλωτους οφειλέτες. Αυτή η ρύθμιση προβλέπει σημαντικές μειώσεις στις προσαυξήσεις και δυνατότητα αποπληρωμής σε έως 60 δόσεις, ιδίως για όσους δεν έχουν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία ή ακίνητη περιουσία στο όνομά τους.

Επιπλέον, η κυβέρνηση σκοπεύει να προσφέρει σε όσους χρωστούν πάνω από 10.000 ευρώ τη δυνατότητα να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, είτε πρόκειται για φυσικά είτε για νομικά πρόσωπα, ώστε να διευθετήσουν τις οφειλές τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.



Ροη Ειδήσεων