Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήTop ΕπικαιρότηταZωντανά: Η Φωτιά πέρασε στην Πεντέλη - Συνεχίζεται η μάχη με τις...

Zωντανά: Η Φωτιά πέρασε στην Πεντέλη – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες και στο Μαραθώνα

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τεράστια μάχη για να ελέγξουν την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στον Βαρνάβα, η οποία έχει επεκταθεί στο πεντελικό όρος. Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών λαμβάνουν μηνύματα από το 112 για εκκένωση και ετοιμότητα. Μετά τις ειδοποιήσεις για προληπτική εκκένωση της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης, αποφασίστηκε η μεταφορά των ασθενών από το Παίδων Πεντέλης και το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Επιπλέον, οι κάτοικοι σε Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας κλήθηκαν να μετακινηθούν προς τη Λεωφόρο Μαραθώνος, ενώ εκκενώνονται και οι οικισμοί Νταού Πεντέλης και Άγιος Σπυρίδωνας.

Ο οικισμός Ανατολή στον Μαραθώνα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, με τις φλόγες να πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια. Νέα μηνύματα από το 112 στάλθηκαν και σε άλλες περιοχές όπως Μελίσσια, Πολιτεία, Νέα Ερυθραία και Ανθούσα, καλώντας τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα.

Η πυρκαγιά εξελίσσεται γρήγορα και η κατεύθυνσή της είναι προς την Πεντέλη. Έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με 510 πυροσβέστες, 16 ομάδες δασοκομάντος, 152 οχήματα και 32 εναέρια μέσα να συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης. Στις περιοχές Βαρνάβα, Μαραθώνα και Ροδόπολη, καθώς και στον Διόνυσο, όπου ξέσπασε νέα εστία, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, με σπίτια να έχουν καταστραφεί.

Τα Κέντρα Υγείας στη Νέα Μάκρη και στο Καπανδρίτι είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ ανοιχτοί είναι και χώροι φιλοξενίας για τους πυρόπληκτους. Περίπου 400 παιδιά απομακρύνθηκαν από κατασκήνωση στο Γραμματικό, ενώ ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε στην Αθήνα λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, ενώ ο Περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και τόνισε τη δυσκολία του έργου. Η Πολιτική Προστασία έχει δημιουργήσει ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή των πληγέντων.



Ροη Ειδήσεων