Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΧαλκιδική: Αναστολή λειτουργίας της εταιρείας που πιστοποίησε το λούνα παρκ που έχασε...

Χαλκιδική: Αναστολή λειτουργίας της εταιρείας που πιστοποίησε το λούνα παρκ που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στις δικαστικές διαδικασίες αλλά και στις έρευνες, μετά τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε σε αναστολή της λειτουργίας της εταιρείας που πιστοποιούσε τα λούνα παρκ στη Βόρεια Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού στο Πευκοχώρι, όπου συνέβη το δυστύχημα.

Συγκεκριμένα, στις 10 Σεπτεμβρίου, η Διεύθυνση Βιομηχανικών Υποδομών και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ανάπτυξης εξέδωσε απόφαση που «αποφασίζει την αναστολή της δραστηριοποίησης της συγκεκριμένης εταιρείας».

Επιπρόσθετα, ένα συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη φαίνεται να ήταν αυτός που υπέγραψε τις πέντε υπεύθυνες δηλώσεις τον Μάιο για την καταλληλότητα των παιχνιδιών.

Παράλληλα, διεξάγονται τρεις προκαταρκτικές εξετάσεις και τρεις εισαγγελικές έρευνες, μία από τις οποίες αφορά τη δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η οποία είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί σήμερα στον πταισματοδίκη, ώστε να δώσει εξηγήσεις για τις ευθύνες που διερευνώνται σχετικά με το καθεστώς ελέγχου του λούνα παρκ και την αδειοδότησή του τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δήμαρχος, μέσω των δικηγόρων της, αναμένεται να ζητήσει παράταση για να προετοιμάσει το υπόμνημα των εξηγήσεων της.



Ροη Ειδήσεων