Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΕκδικάστηκε η αίτηση του Δήμου Σαρωνικού εναντίον της ΕΤΑΔ ΑΕ, περί παύσης...

Εκδικάστηκε η αίτηση του Δήμου Σαρωνικού εναντίον της ΕΤΑΔ ΑΕ, περί παύσης οικοδομικών εργασιών στις παραλίες

Εκδικάστηκε χθες Πέμπτη 19/9 στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου η αίτηση του Δήμου Σαρωνικού περί παύσης οικοδομικών εργασιών, στις παραλίες Πεύκο και Ευκάλυπτα Λαγονησίου, από την ΕΤΑΔ ΑΕ.

Ειδικότερα, η αίτηση του δήμου στρεφόταν κατά της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ ΑΕ) που έχει αναλάβει την «εκκαθάριση» των ακτών από οικήματα.

Κατά τη συζήτηση αποδείχθηκε ότι το αίτημα του Δήμου Σαρωνικού είναι δίκαιο και συνταγματικά κατοχυρωμένο.

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές Αυγούστου, εν μέσω δηλαδή τουριστικής περιόδου, η ΕΤΑΔ είχε προβεί σε παράνομες κατεδαφίσεις κτισμάτων που αποτελούσαν εμβληματικά τοπόσημα πολιτισμού στον Δήμο Σαρωνικού, δηλαδή στην κατεδάφιση μικρού αμφιθεάτρου στην παραλία Πεύκο και παραδοσιακού οικήματος στην ίδια ακτή.

Στη συνέχεια ο Δήμος Σαρωνικού μέσω της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομία) ακύρωσε την άδεια που είχε λάβει η ΕΤΑΔ ΑΕ. για τις κατεδαφίσεις σε «Ευκάλυπτα» και «Γλίστρα», κρίνοντας ότι παρανόμως ελήφθησαν.

Η απόφαση του χθεσινού δικαστηρίου αναμένεται προσεχώς. Ωστόσο, ο Δήμος Σαρωνικού συνεχίζει τον αγώνα του τόσο στο νομικό επίπεδο όσο και σε κινηματικό και πολιτικό.

Εξερχόμενος του Ειρηνοδικείου Λαυρίου ο δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου, δήλωσε στον κόσμο που με αγωνία περίμενε την έκβαση της δίκης, φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας:

«Συγχαρητήρια σε όλους τους μάρτυρες και στην νομική μας υπηρεσία για την καταπληκτική παρουσίαση στη δίκη. Ευχαριστούμε όσους ήρθαν ως μάρτυρες. Φάνηκαν σήμερα όλες οι αντιφάσεις της ΕΤΑΔ. Αποδείχθηκε, δηλαδή, αυτό που λέει ο Δήμος μας,  ότι παρανόμως εκχωρήθηκε το δικαίωμα από την Κτηματική Υπηρεσία στην ΕΤΑΔ να κάνει την κατεδάφιση. Οι αποφάσεις της Πολεοδομίας μας, ότι οι άδειες εκτέλεσης κατεδαφίσεων από την ΕΤΑΔ είναι παράνομες, είναι ορθές.

Είναι κρίσιμο να βρισκόμαστε όλοι μαζί στην παραλία Ευκάλυπτα, στη γλίστρα. Γιατί αυτό που έχει δείξει η ΕΤΑΔ είναι ότι κινείται παρανόμως. Ακόμη και η κατεδάφιση του μικρού αμφιθεάτρου έγινε παρανόμως. Άρα πρέπει να βρισκόμαστε όλοι εκεί, αιρετοί και κόσμος. Τα σχέδια υφαρπαγής της παραλίας μας δεν θα περάσουν».



Ροη Ειδήσεων